Сирија: Све је крива Америка

Сирија је упутила Арапској лиги писмо у коме тражи подршку против америчке умешаности у „крваве догађаје” у овој земљи, саопштила је данас Лига. У писму сиријског министра спољних послова Валида Муалема Вашингтон се оптужује за „садашње мијешање у крваве догађаје у Сирији” и тражи од лиге да „осуди мијешање и учини све што је потребно […]

понедељак, новембар 7, 2011 / 19:38

Сирија је упутила Арапској лиги писмо у коме тражи подршку против америчке умешаности у „крваве догађаје” у овој земљи, саопштила је данас Лига.

У писму сиријског министра спољних послова Валида Муалема Вашингтон се оптужује за „садашње мијешање у крваве догађаје у Сирији” и тражи од лиге да „осуди мијешање и учини све што је потребно да би се оно окончало”.

Сирија, која је под све већим притиском да примијени арапски план за окончање насиља према демонстрантима тражи у писму арапску помоћ за „стварање одговарајуће атмосфере за спровођење споразума”, наводи се у саопштењу Арапске лиге, пренијела је агенција АФП.

Иначе, само од сриједе када је влада сиријског предсједника Башара ал-Асада потписала да прихвата мировни план Арапске лиге убијено је најмање 70 људи, а према процјенама Уједињених нација више од 3.000 људи изгубило је животе у Сирији од почетка анти-режимских демонстрација у марту. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *