Сирија: Посматрачи задовољни првим даном

Шеф посматрачке мисије Арапске лиге у Сирији изјавио је данас да је задовољан првим радним даном на терену, пренијели су локални медији. Агенција Сирија-њуз цитирала је суданског генерала Мохамеда Ахмеда Мостафу ал Дабија, који је рекао да су посматрачи у немирном граду Хомсу успјели да добију одговоре "од свих страна", пренијела је Синхуа. За сада […]

среда, децембар 28, 2011 / 07:59

Шеф посматрачке мисије Арапске лиге у Сирији изјавио је данас да је задовољан првим радним даном на терену, пренијели су локални медији.

Агенција Сирија-њуз цитирала је суданског генерала Мохамеда Ахмеда Мостафу ал Дабија, који је рекао да су посматрачи у немирном граду Хомсу успјели да добију одговоре "од свих страна", пренијела је Синхуа.

За сада нема званичног саопштења о активностима посматрачке мисије у Сирији, нити је познат план њеног рада.

Прва група од 50 посматрача стигла је у Хомс раније током дана. Шеф Арапске лиге Набил ал Араби апеловао је да медији буду прецизни у извјештавању о посматрачкој мисији, имајући у виду осјетљивост њеног рада.

Сирија је 19. децембра потписала споразум о доласку посматрачке мисије, која треба да надгледа провођења плана о прекиду насиља током деветомјесечних демонстрација против предсједника Башара ал Асада.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *