Сион изгубио на суду, нови играчи не могу играти

Суд швајцарског кантона Вауд одбацио је жалбу прволигаша Сиона на одлуку о забрани играња шесторици фудбалера који су доведени љетос, када клуб одлуком ФИФА није имао право на куповину нових играча. Сион је пред кантоналним судом поднио тужбу против ФИФА-е, а потом и против УЕФА јер је клуб избачен из Лиге Европе иако је прошао […]

петак, новембар 18, 2011 / 20:25

Суд швајцарског кантона Вауд одбацио је жалбу прволигаша Сиона на одлуку о забрани играња шесторици фудбалера који су доведени љетос, када клуб одлуком ФИФА није имао право на куповину нових играча.

Сион је пред кантоналним судом поднио тужбу против ФИФА-е, а потом и против УЕФА јер је клуб избачен из Лиге Европе иако је прошао квалификације.

Након данашње одлуке суда, Сион би се могао суочити и са казнама у домаћем шампионату због утакмица на којима су играли "спорни" фудбалери.

Сион је кажњен забраном довођења играча када је октривено да су на нелегалан начин ангажовали голмана Есама ел-Хадарyја из египатског Ал Ахлија, који је у тренутку преласка још увијек био под уговором египатског фудбалског клуба.

Сион је 2009. године добио забрану довођења играча у наредна два прелазна рока, а Ел-Хадарyју су забрањени наступи у интернационалним мечевима четири мјесеца.

Упркос томе Сион је довео Стефана Гларнера, Хосеа Гонсалеса, Билија Кеткеофомфона, Марија Мича, Паскала Феиндоуноа и Габрија. Они су првобитно, судским путем, добили право играња, након чега је виши кантонални суд поништио одлуку, што је довело до жалбе Сиона.

Побједом над шкотским Селтиком, Сион је обезбиједио мјесто у Европа лиги за сезону 2011-12. Међутим, пошто су у тим утакмицама учестовали и „спорни“ играчи, УЕФА је одлучила искључити Сион из такмичења, што је довело до тужбе овог швајцарског фудбалског клуба. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *