Селман: Опструкција правосудних органа

БАЊАЛУКА – Министар правде Републике Српске Џерард Селман сматра да је неизбор главног тужиоца РС директан удар на уставни поредак Српске и представља рушење и опструкцију рада републичких правосудних органа. "То је и још један доказ да Високи судски и тужилачки савјет (ВСТС), као заједничка институција, директно ради на рушењу уставног поретка БиХ и РС", […]

петак, април 15, 2011 / 11:24

БАЊАЛУКА – Министар правде Републике Српске Џерард Селман сматра да је неизбор главног тужиоца РС директан удар на уставни поредак Српске и представља рушење и опструкцију рада републичких правосудних органа.

"То је и још један доказ да Високи судски и тужилачки савјет (ВСТС), као заједничка институција, директно ради на рушењу уставног поретка БиХ и РС", наводи се у Селмановом саопштењу.

Селман захтијева да високи представник у БиХ одмах, а најкасније у року од 24 часа, распусти ВСТС – да би спријечио његово даље деструктивно дјеловање и благовремено рушење достигнутих стандарда у реформи правосуђа, те заштитио уставни поредак БиХ и РС.

"Сматрам да се овим чином ВСТС ставио у функцију једне политике, која жели да сруши уставно-правни поредак РС", навео је Селман.

ВСТС је јуче требало да изврши избор главног тужиоца РС, и то није учинио већ трећи пут. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *