Шековићи: Дража изгубио на референдуму

ШЕКОВИЋИ – Више од 95 одсто грађана Шековића, који су учествовали у јавној расправи о иницијативи начелника општине Момира Ристића да се промијени назив Улице Драгољуба Драже Михаиловића у Улицу палих бораца, подржало је ту иницијативу, а промјена је и формално верификована одлуком одборника шековићке Скупштине на посљедњем засједању Начелник Шековића Момир Ристић рекао је […]

среда, април 13, 2011 / 17:38

ШЕКОВИЋИ – Више од 95 одсто грађана Шековића, који су учествовали у јавној расправи о иницијативи начелника општине Момира Ристића да се промијени назив Улице Драгољуба Драже Михаиловића у Улицу палих бораца, подржало је ту иницијативу, а промјена је и формално верификована одлуком одборника шековићке Скупштине на посљедњем засједању

Начелник Шековића Момир Ристић рекао је Срни да је исход иницијативе очекиван, те да је задовољан због чињенице да је до промјене назива улице дошло вољом грађана општине Шековићи.

"У потпуности је испоштована законска процедура. Јавној расправи, која је трајала мјесец дана, претходила је анкета, која је показала да већина грађана жели промјену назива улице. Све те чињенице имала је у виду шековићка Скупштина, која је са 13 гласова подржала иницијативу. Против су једино били одборници СДС", рекао је начелник Ристић, који је на ту функцију изабран као кандидат Савеза независних социјалдемократа.

Истом одлуком, нове називе добило је још неколико шековићких улица.

Једна улица је добила назив по Владимиру Влачићу, првој жртви протеклог отаџбинског рата у општини Шековићи, док је дијелу улице у центру града дат назив по народном хероју Милошу Зекићу.

Главни трг у центру Шековића добио је, одлуком шековићке Скупштине, назив Трг патријарха Павла.
 

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *