СДС поздравља Додиков поздрав Закону о провјери поријекла имовине

Српска демократска странка поздравља промјену става предсједника Савеза независних социјалдемократа Милорада Додика да је спреман да се у РС усвоји закон који би омогућио провјеру поријекла имовине и њено одузимање у случају да је стечена нелегално, почевши од њега и свих политичара на највишем нивоу, саопштено је из СДС. Полазећи од чињенице да је за […]

четвртак, октобар 18, 2012 / 21:28

Српска демократска странка поздравља промјену става предсједника Савеза независних социјалдемократа Милорада Додика да је спреман да се у РС усвоји закон који би омогућио провјеру поријекла имовине и њено одузимање у случају да је стечена нелегално, почевши од њега и свих политичара на највишем нивоу, саопштено је из СДС.

Полазећи од чињенице да је за обрачун с корупцијом неопходна политичка воља и да је неопходно прво утвридити и санкционисати корумпиране политичаре, СДС је током 2008. и 2009. године у више наврата упућивао у Народну скупштину Републике Српске приједлог Закона о одузимању незаконито стечене имовине, кажу у овој странци.

Наш закон је предвиђао да сви изабрани и именовани функционери законодавне, извршне и судске власти из Републике Српске морају доказати поријекло своје имовине. Посебна обавеза односила се на лидере свих политичких партија који би у року од шест мјесеци од дана ступања закона на снагу морали доказати како су стекли своју имовину, без обзира о коликој имовини се ради и гдје се она налази.

– Нажалост, овај приједлог није наишао на одобравање СНСД – Милорад Додик и других странака на власти. Умјесто тога СНСД је изгласао Закона о одузимању имовине стечене извршењем кривичног дјела, који је предложила Влада Републике Српске, а који не предвиђа обавезу политичара да доказују поријекло имовине – саопштавају из СДС.

Због јавно изнесеног става предсједника РС Милорада Додика, Српска демократска странка позива странке које врше власт у Републици Српској, да одмах покрену процедуру за усвајање одговарајућег закона. Уколико то они не учине, СДС ће у процедуру понови упутити свој приједлог закона чије би усвајање и примјена санкционисало корупцију у институцијама Републике Српске, стоји у саопштењу.0 КОМЕНТАРА

  1. Bilten „Banja Luka NAJGORE NE ZNA“ je pokazao manji dio imovine nasih usrecitelja i ono sto je i siroj javnosti dobro poznato je dovoljno da se vecina njih preseli na Brione ( kod Trebinja)

  2. СДС ако жели да га политички докрајчи сад треба загристи и не пуштати. Јер врховни вожд није само „поздравио закон о провјери поријекла имовине“ него је упутио лично СДС-у позив да нађу 5 економских стручњака који ће прегледати сву његову имовину, јер он, забога, нема шта да крије, а да ће резултате тих стручњака признати и сматрати релевантним.
    Сад требају наћи 5 најкомпетентнијих људи у региону и ангажовати их на овоме. Било би занимљиво видјети у истом тиму рецимо, Бошка Чеку, Зорана Латиновића, Светлану Ценић, Алексу Милојевића, па да се ствари зачине и рецимо, Домагоја Маргетића… Па да видимо колико ће Милорад бити спреман на провјеру.

    Али то СДС неће урадити.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *