СДА тражи заустављање референдума

Главни одбор СДА данас је осудио, како је оцијењено, „дугогодишње антидејтонско дјеловање“ из Републике Српске, које је сада институционализовано одлуком Народне скупштине РС о референдуму на којем би се грађани изјаснили о раду Суда и Тужилаштва у БиХ. ГО СДА оквалификовао је као "противуставну и противзакониту" одлуку о референдуму и истакао да од високог представника […]

четвртак, април 28, 2011 / 18:55

Главни одбор СДА данас је осудио, како је оцијењено, „дугогодишње антидејтонско дјеловање“ из Републике Српске, које је сада институционализовано одлуком Народне скупштине РС о референдуму на којем би се грађани изјаснили о раду Суда и Тужилаштва у БиХ.

ГО СДА оквалификовао је као "противуставну и противзакониту" одлуку о референдуму и истакао да од високог представника у БиХ Валентина Инцка очекује да спријечи провођење овог "антидејтонског чина и санкционише одговорне", саопштено је из СДА.

У саопштењу се наводи да је неопходно продужење супервизије за Брчко дистрикт, као и коришћење мандата супервизора за забрану провођења референдума на простору дистрикта.

Главни одбор СДА на сједници је прихватио информацију предсједника СДА Сулејмана Тихића о актуелној политичкој ситуацији у БиХ.

На сједници су усвојене смјернице и приоритети у провођењу економског програма СДА у мандатном периоду од 2010. до 2014. године.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *