Сава извози готово све што преради

Фабрика за прераду воћа и поврћа „Сава Семберија“ у Бијељини има уговорен извоз на европско тржиште више од 90 одсто овогодишње производње, рекла је Срни директор фабрике Јагода Крсмановић. Прошле године "Сава" је извезла 4.500 тона прерађевина воћа и поврћа. Крсмановићева очекује да ће производња и пласман готових производа ове године бити и већи, а […]

уторак, јун 4, 2013 / 19:45

Фабрика за прераду воћа и поврћа „Сава Семберија“ у Бијељини има уговорен извоз на европско тржиште више од 90 одсто овогодишње производње, рекла је Срни директор фабрике Јагода Крсмановић.

Прошле године "Сава" је извезла 4.500 тона прерађевина воћа и поврћа.

Крсмановићева очекује да ће производња и пласман готових производа ове године бити и већи, а њихово уговарање је у току.

Као и лани, ова прехрамбена индустрија је од 80 коопераната у Семберији обезбиједила 2.000 тона сировине, углавном паприке, док је за 5.000 тона договорен увоз из Србије и Македоније.

Крсмановићева каже да је домаћа сировина квалитетна, али да временске неприлике и ове године угрожавају пољопривредну производњу у Семберији.

Она подсјећа да је прошле године била суша, а ове године кишно невријеме и град.

"Надам се да су пољопривредници засијали веће количине од уговорених са фабриком и да ће, упркос временским неприликама, испоштовати договор", каже Крсмановићева.

У "Сави" је запослено 60 радника, а у сезони је ангажовано и до 300 радника.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *