Сад се могу руковати: Договор Београда и Приштине о амнестији

Радне групе Београда и Приштине постигле су договор о закону о амнестији на Косову, једном од кључних питања које је требало ријешити прије формирања ЗСО. Како сазнаје "Данас" из извора у Влади Србије блиских преговарачком тиму, уважени су приједлози и примједбе тима Београда, који је предводио министар правде Никола Селаковић. "Спорна су била поједина кривична […]

уторак, јун 25, 2013 / 11:00

Радне групе Београда и Приштине постигле су договор о закону о амнестији на Косову, једном од кључних питања које је требало ријешити прије формирања ЗСО.

Како сазнаје "Данас" из извора у Влади Србије блиских преговарачком тиму, уважени су приједлози и примједбе тима Београда, који је предводио министар правде Никола Селаковић.

"Спорна су била поједина кривична дјела, посебно став 412, који се односио на учешће у групи која врши насиље. То је било важно ријешити због некадашњих српских демонстрација и барикада", указују саговорници листа "Данас".

Извори овог листа наводе и да је прихваћен захтјев да се скрати рок за брисање досијеа из кривичне евиденције. "Тај рок је скраћен на 30 дана, што је битно за несметан избор судија", наглашавају наши саговорници.

У Влади Србије кажу да се очекује да ће убрзо бити настављени бриселски преговори о телекомуникацијама и изражавају наду да ће у још једној или највише двије рунде бити постигнут договор. "Обавијестили смо надлежне у Европској комисији да смо спремни за даље преговоре, а број спорних питања је умногоме сужен", објашњавају саговорници "Данаса".

Коментаришући преговоре који се воде о електричној енергији, извори "Данаса" оцјењују да ће тај процес „ићи много теже него разговори о телекомуникацијама“.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *