Русија жели да оконча програм уништења нуклеарних глава

Русија је обавијестила Вашингтон да више не жели да продужи програм ликвидирања вишка нуклеарних бојевих глава, који су финансирале САД, изјавио је замјеник шефа руске дипломатије Сергеј Рјапков. „Америчка страна зна да ми не желимо продужење. То није новост за њих”, казао је Рјапков Он је додао да та одлука нема везе са обуставом рада […]

четвртак, октобар 11, 2012 / 09:21

Русија је обавијестила Вашингтон да више не жели да продужи програм ликвидирања вишка нуклеарних бојевих глава, који су финансирале САД, изјавио је замјеник шефа руске дипломатије Сергеј Рјапков.

„Америчка страна зна да ми не желимо продужење. То није новост за њих”, казао је Рјапков Он је додао да та одлука нема везе са обуставом рада Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) у Русији.

„Нема никакве везе између одлуке руске стране да обустави активност УСАИД-а и информације о непродужавају програма Нана-Лугара у Русији”, рекао је Рјапков Интерфаксу.

Последњи пут програм Нана-Лугара, назван по предлагачима, америчким сенаторима Сему Нану и Ричарду Лугару, у Русији је продужен 2006. а рок важења му истиче у мају 2013. године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *