Русија: Камере у метроу детектују ниво стреса и агресије

Безбједносне камере које могу да издвоје људе са високим нивиом стреса и агресије тестиране су московском метроу, пише данас лист „Известија“. Систем под назвом "ВибраИмиџ" има велики дијапазон употребе, укључујући мониторинг здравља и емоционалног стања људи. Експерти за безбједност у метроу желе да инсталирају технологију ради борбе против тероризма и других облика криминала, али кажу […]

уторак, октобар 9, 2012 / 14:40

Безбједносне камере које могу да издвоје људе са високим нивиом стреса и агресије тестиране су московском метроу, пише данас лист „Известија“.

Систем под назвом "ВибраИмиџ" има велики дијапазон употребе, укључујући мониторинг здравља и емоционалног стања људи.

Експерти за безбједност у метроу желе да инсталирају технологију ради борбе против тероризма и других облика криминала, али кажу да треба још развијати систем како би "савладао" велики број путника који прође кроз метро, јавила је агенција РИА "Новости".

Централна метро станица "Охотњи рјад", која се налази у близини Кремља, Думе, Црвеног трга и Трга "Мањеж" изабран је за ово тестирање.

Особље метроа рекло је листу "Известија" да покушава да направе разлику између људи који су под јаким стресом и оних који су обучени на посебно изражајан начин.

Особље каже да још нису добили неки водич о томе шта ће се догађати са особама које тај систем идентификује.

Директор компаније која стоји иза овог пројекта Виктор Минкин рекао је да је систем већ инсталиран на аеродрому "Пулково" у Санкт Петербургу, као и московским аеродромима "Шереметјево" и "Домодедово"Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *