Режисер Аронофски на челу жирија Венецијанског фестивала

Амерички режисер Дарен Аронофски, номинован за Оскара за филм „Црни лабуд”, биће предсједник жирија овогодишњег филмског фестивала у Венецији, који ће трајати од 31. августа до 10. септембра, пренијели су данас медији. Аронофски је изабран за предсједника жирија пошто је „кључна фигура савременог филма”, наводи се у саопштењу организатора Мостре. Режисер је стекао култни статус […]

четвртак, април 28, 2011 / 14:42

Амерички режисер Дарен Аронофски, номинован за Оскара за филм „Црни лабуд”, биће предсједник жирија овогодишњег филмског фестивала у Венецији, који ће трајати од 31. августа до 10. септембра, пренијели су данас медији.

Аронофски је изабран за предсједника жирија пошто је „кључна фигура савременог филма”, наводи се у саопштењу организатора Мостре.

Режисер је стекао култни статус својим фимовима „Пи”, „Реквијем за снове” и „Рвач” који је 2008. године био награђен Златним лавом у Венецији.

Његов последњи филм „Црни лабуд”, за који је млада глумица Натали Портман добила Оскара за главну улогу, отворио је прослогодишњу Мостру. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *