Референдум и у Бразилу: Да ли забранити продају оружја

РИО ДЕ ЖАНЕИРО – Посланици у бразилском парламенту изјавили су данас да ће предложити одржавање националног референдума о томе да ли треба забранити продају наоружања након смртоносног оружаног инцидента у једној од школа у тој земљи током протекле седмице. Предсједник бразилског Сената Жозе Сарни рекао је да ће пожурити са израдом нацрта закона како би […]

среда, април 13, 2011 / 20:32

РИО ДЕ ЖАНЕИРО – Посланици у бразилском парламенту изјавили су данас да ће предложити одржавање националног референдума о томе да ли треба забранити продају наоружања након смртоносног оружаног инцидента у једној од школа у тој земљи током протекле седмице.

Предсједник бразилског Сената Жозе Сарни рекао је да ће пожурити са израдом нацрта закона како би омогућили да референдум буде одржан ове јесени.

Гласачи су 2005. године одбацили сличан приједлог и продаја наоружања је остала легална у Бразилу.

У Бразилу су била три дана жалости након што је нападач 7. априла у школи у Рио де Жанеиру убио 12-оро дјеце.

У Бразилу су чести случајеви насиља са ватреним наоружањем и обрачуни између банди у већим градовима, али је напад у школи шокирао ту земљу.

Инцидент је изазвао дискусију око продаје наоружања због чега ни посланици нису могли да остану равнодушни према овом проблему.

Нацрт закона мора да буде одобрен у оба Дома бразилског парламента прије расписивања референдума.

Иста ситуација је и у Сједињеним америчким државамаОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *