Рецепт Кока коле пренесен на друго тајно мјесто

Америчка компанија „Кока-Кола“ је први пут за 86 година промијенила локацију на којој чува тајну Формулу популарног газираног пића. Сеф са руком исписаним рецептом Кока-Коле пренијет из банчиног сефа, гдје је чуван од 1925. у музеју "Свијет Кока коле" у Атланти (држава Џорџија). "Ово је посебан дан у историји Кока-коле и сјајан врхунац празновања 125-годишњице […]

субота, децембар 10, 2011 / 18:59

Америчка компанија „Кока-Кола“ је први пут за 86 година промијенила локацију на којој чува тајну Формулу популарног газираног пића.

Сеф са руком исписаним рецептом Кока-Коле пренијет из банчиног сефа, гдје је чуван од 1925. у музеју "Свијет Кока коле" у Атланти (држава Џорџија).

"Ово је посебан дан у историји Кока-коле и сјајан врхунац празновања 125-годишњице од појаве освјежавајућег пића" изјавио је извршни дирекор компаније Мухтар Кент, пренијела је Француска новинска агенција АфП.

Рецепт Кока-коле је 1886. саставио Фармацеут Џон Пембертон из Атланте у савезној држави, а са Формулом напитка, чуваном у строгој тајности, било је упознато само неколико особа који су је преносили искључиво усмено.

Године 1919. тадашњи директор компаније Ернест Вудраф је подигао кредит у Њујоршкој банци и као залог депоновао ручно исписану Фрормулу.

Камате на овај кредит су отплаћене тек 1925. и од тог времена рецепт је чуван у банци "СунTруст" у Атланти.

Према подацима компаније, становници више од 200 земаља свијета сваког дана купе 1,7 милијарди производа марке "Кока-кола".0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *