РАТ СВЈЕТОВА (WAR OF THE WORLDS)

Римејк оног из 1953. Уз отрцану основу, колико Спилберговску, толико и општеамеричку, у виду растурене породице. Овај пут самохраног пролетера Реја, којем је жена одвела дјецу. Образованијем и њежнијем човјеку. Судбина је хтјела, да му остави сина и кћерку, баш на викенд када су ванземаљци одлучили да изгеноцидишу људску расу. Унапријед планирано. Реј се онда […]

уторак, септембар 20, 2011 / 05:54

Римејк оног из 1953. Уз отрцану основу, колико Спилберговску, толико и општеамеричку, у виду растурене породице.

Овај пут самохраног пролетера Реја, којем је жена одвела дјецу. Образованијем и њежнијем човјеку. Судбина је хтјела, да му остави сина и кћерку, баш на викенд када су ванземаљци одлучили да изгеноцидишу људску расу. Унапријед планирано. Реј се онда исказује као психо(и социо)пат; са изузетним нагоном за преживљавање.

За Спилберга нетипично реална, породична драма у сценографији урагана Катрина. Ако сте за репризу снимака америчких избјеглица, неорганизације, и колективних центара пуних сиротиње; ово је филм за вас. Линч, гласине, егоизам, и рат.

Што је одвојио патетици од уста, дао је натурализму. Уз обиље романтичних призора, који више пристају Кустурици. Запаљени возови тутњају покрај егзодуса, или фламбирани хамери раштркани у повлачењу. Након одличне, схизофрене дилеме, које ће дијете преживјети; трилер и драматика у подруму, превазилазе оквире научнофантастичног.

Што још једном показује, да је Стивен талентован визуелни шљакарош; без имало осјећаја за фузију са сценаријом.

Сажето: Е.Т. од којег се дјеца препадају.

 

(Редитељ: Стивен Спилберг; Улоге: Том Круз, Дакота Фенинг, Џастин Четвин)Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *