Рајко Васић за реактивирање „идеје референдума“

Извршни секретар Савеза независних социјалдемократа Рајко Васић сматра да од структуралног дијалога о реформи правосуђа у БиХ на овакав начин неће бити ништа и да институције Републике Српске треба да размотре реактивирање идеје референдума. Васић је оцијенио да су сарајевске "ситношићарџијске политичке игре" са дневним редом и лимитирањем броја представника РС на сесији структуралног дијалога […]

четвртак, новембар 10, 2011 / 13:50

Извршни секретар Савеза независних социјалдемократа Рајко Васић сматра да од структуралног дијалога о реформи правосуђа у БиХ на овакав начин неће бити ништа и да институције Републике Српске треба да размотре реактивирање идеје референдума.

Васић је оцијенио да су сарајевске "ситношићарџијске политичке игре" са дневним редом и лимитирањем броја представника РС на сесији структуралног дијалога о правосуђу само наставак двадесетогодишњег својатања сваке европске или иностране иницијативе или помоћи.

"Све што је Европа и међународна заједница покушала да уради у БиХ прихваћено је само ако је од тога политичко и муслиманско Сарајево имало користи", рекао је Васић Срни.

Он је нагласио да се и сада дешава да се иницијатива ЕУ, према којој треба размотрити стање и уставност правосуђа на основу суштинских примједби Републике Српске, користи као потчињавање Српске од стране Сарајева и за даљу неуставну централизацију правосуђа предлагањем увођења некаквог апелационог вијећа на нивоу БиХ.

"Јасно је да од структуралног дијалога на овакав начин неће бити ништа и да је то само сарајевска фарса у куповини времена које треба да учврсти већ заузете позиције. Институције РС треба да размотре реактивирање идеје референдума", истакао је Васић.

Према његовим ријечима, таква ће бити и будућност приступних преговора са ЕУ, ако до њих икада дође.

"Сарајево ће блокирати све што не буде ишло `на воду` бошњачког хегемонизма и сарајевског унитаризма", додао је Васић.  0 КОМЕНТАРА

 1. Кхмм..а као Сарајево неће пожелити блокирати тај васићев референдум?

  За провођење правог референдума, нама требају јаке вањске везе и нечија подршка, коју сад тренутно немамо ни у назнакама, а умјесто што о томе лапрда шкрбави васић, већа корист би била да не отвара уста једно пет година, па до тад ко жив ко мртав ми или Сарај’во!;)

  Кад би се нама Бог смиловао да нас спаси од ових „спасиоца“ попут васића и иних му компартијских ортака..ех гдје би нам био крај.B-)

 2. Овај је неуморан, сад тек сконт*о да за сваку промјену било чега у БиХ, треба сагласност свих, како није прошла „реформа“ милиције, тако неће ни ова, додуше, кажу, да је структурални дијалог дао одређене резултате, да је оптужница за малверзације при изградњи кинеског административноц центра пребачена у БЛ, резултат знамо унапријед. Ако је овај податак тачан, онда смо сви били таоци приче о референдуму, овај пут о судству, онај о државноправном статусу не бих спомињао.

 3. Sjeća li se ona Anja iz BL svoga oduševljenja i ushićenja što tada naš prepametni predsjednik odradi , kako reče, sjajan posao, da nismo ni svjesni šta to znači za RS?
  Ne zamjerim ti Anja ništa, ne razlikuješ dobro od nedobra, što nije uvijek lako, tek da vidiš da niti je pametan, a ako nije pametan onda je znaš kakav, niti je odradio ništa dobro ni za tebe, ni za moju djecu, ni za RS. Vadio se iz govana. On se izvadi, ali mi smo u njima preko glave.
  A, to što nije pametan, ne bi nam smetalo, ima njih još takvih pa vode veće države. Sjeti se imbecilnog Buša, ali on nema dobre namjere prema nama, niti ih je ikad imao, niti će ikad imati. Pa zato ga i dovezoše na tenkovima.

 4. Ово је све смишљена политика банде СНСД. Исто су овако пред прошле изборе таласали са референдумом па тако и сад, припрема за идуће. А срби глупи, опет ће пасти на исту жваку

 5. zmaj , 10.11.2011. 15:47:23

  Погрешно си сконто, то се говори за оне из блискоисточног Сарајева, они би могли отићи преко Дрине одакле су и дошли из санџака, клинца, палца,..то им поручују и оне „праве“ сарајлије који долазе овамо код нас на кафу јер се једино још овдје осјећају да су у Сарајеву, док су оно тамо узели под своје такви као ти и санџаклије.:P

 6. Dodjem i ja cesto poslom i popijem kafu, ali bas da se neko u lukavici osjeca vise sarajlijom nego u gradu je bas glupost, to vise sebe tjese bivse sarajlije. Ove stalne provokacije Dodika i njemu slicnih nece donijeti nista dobro nikom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *