Рафтинг на олимпијади од 2016!

Национални спорт Републике Српске по хитном поступку ће бити уврштен у такмичарски дио љетних Олимпијских игара, а први наступ рафтингаша на ОИ се очекује у Бразилу 2016. Како Фронтал.РС сазнаје из извора блиских Међународном олимпијском комитету, рафтинг ће бити уврштен у конкуренцију због невјероватног раста популарности овог спорта, чему је несумњиво допринијела и савршена организација […]

петак, април 1, 2011 / 09:45

Национални спорт Републике Српске по хитном поступку ће бити уврштен у такмичарски дио љетних Олимпијских игара, а први наступ рафтингаша на ОИ се очекује у Бразилу 2016.

Како Фронтал.РС сазнаје из извора блиских Међународном олимпијском комитету, рафтинг ће бити уврштен у конкуренцију због невјероватног раста популарности овог спорта, чему је несумњиво допринијела и савршена организација Свјетског првенства овог спорта у Републици Српској.

Према истим изворима, велику логистичку подршку придруживању рафтинга фамилији олимпијских спортова пружила је и лобистичка кућа Квин Гилиспи из Вашингтона. Она је свјетској јавности позната по ангажману за Републику Српску, те сјајним резултатима које је у лобирању постигла за овај надасве бољи дио БиХ.

Сви вјеродостојни саговорници на ову тему били су изузетно конспиративни након што смо покушали провјерити ову информацију.

Предсједник МОК Жак Рог није желио ни негирати и потврдити информацију, те је само додао да љубав и уложена средства Владе РС у овај спорт „тјерају сваког нормалног човјека да стави прст на чело“.

Александар Пастир, предсједник рафтинг савеза БИХ рекао је да ће се о овој теми тек чути у свијету.

– Ми смо учинили све да овај спорт подигнемо на виши ниво. Несумњива је жеља да Република Српска освоји неку олимпијску медаљу, и то ће сигурно учинити ако рафтинг постане олимпијски спорт. Не морам да наглашавам да ће тада бити зачепљена уста свим критичарима нашег ентузијазма и љубави према овом спорту, и свима који су умјесто нашег успјеха истицали неиздавање  фискалних рачуна у нашем ресторану – каже Пастир.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *