Радончић напушта шесторку!?

Предсједник Савеза за бољу будућност БиХ Фахрудин Радончић сматра да се односи унутар владајуће политичке „шесторке“ на нивоу БиХ усложњавају, те да ће СББ добро размислити да ли ће остати у извршној власти на државном нивоу. Радончић сматра да су сами односи унутар "шесторке" такви да их треба озбиљно преиспитати, јер је "очито да код […]

понедељак, јун 17, 2013 / 19:44

Предсједник Савеза за бољу будућност БиХ Фахрудин Радончић сматра да се односи унутар владајуће политичке „шесторке“ на нивоу БиХ усложњавају, те да ће СББ добро размислити да ли ће остати у извршној власти на државном нивоу.

Радончић сматра да су сами односи унутар "шесторке" такви да их треба озбиљно преиспитати, јер је "очито да код закона које су предложили СДП и СНСД постоји проблем у провођењу" и да односи између ове двије партије "нису баш најбољи".

"Што се тиче СББ, добро ћемо размислити, јер са једним министарским мјестом на нивоу БиХ и ниједним у федералној влади нисам сигуран да треба да носимо терет перцепције да смо дио владајућих структура", рекао је Радончић у разговору за АТВ.

Према његовим ријечима, СББ ће консултовати страначке органе и базу, након чега ће донијети "одговорну одлуку у најбољем интересу грађана".

Говорећи о могућности ванредних избора, Радончић је рекао да СББ "радо прихвата такве идеје".

Он је рекао да није близак Златку Лагумџији ни политици СДП-а и да је СББ у Савјет министара БиХ ушао са једним министарским мјестом како би дао допринос економском развоју.

Одговарајући на питање да ли је реално усвојити измјене Устава и Изборног закона БиХ како би се евентуално провели ванредни избори, Радончић је рекао да је све реално ако политичке странке хоће, као и да не постоји легални начин прекомпозиције федералне Владе осим нових избора.

Прије неколико дана СББ је најавио излазак из извршне власти ЗЕ-ДО Кантона, а званичну одллику о томе СББ ће саопштити на ванредној пресс конфренцији.0 КОМЕНТАРА

 1. Паметан потез,
  што би био дио коалиције званично кад ће остати у техничком мандату до избора правећи се опозиција самом себи.

  Паметан човјек, што би СДА имала пола министара у техничком мандату у Федерацији исто до избора,а овамо лафо опозиција.

  Управо је то оно што би сви лидери водећих партија хтјели, за све се питати, низашта одговарати.

  За сада је то успио Тихић, наравно кад Фахро изађе из коалиције шесторка ће бити у техничком мандату, свака част мајстори.

  Кад би знао да то значи мирни разлаз подржао би то, овако народ је поново нај*бо.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *