Радници из БиХ заробљени у Ираку

Александар Елвис Рамић из Блатнице код Теслића заробљен је са још 16 држављана БиХ у курдском граду Ербил у Ираку гдје су отишли посредством њемачке компаније чији је власник Еуген Ејрих, који је нестао без трага. Рамић је на свом профилу на друштвеној мрежи Фејсбук јуче тражио помоћ, јер им данас, како наводи, истичу туристичке […]

петак, новембар 25, 2011 / 10:48

Александар Елвис Рамић из Блатнице код Теслића заробљен је са још 16 држављана БиХ у курдском граду Ербил у Ираку гдје су отишли посредством њемачке компаније чији је власник Еуген Ејрих, који је нестао без трага.

Рамић је на свом профилу на друштвеној мрежи Фејсбук јуче тражио помоћ, јер им данас, како наводи, истичу туристичке визе због чега ће завршити у затвору.

"Не дају нам пасоше, храну, паре. Гледајте како да нам помогнете, на било који начин. Сада смо у Панк Вулаге – Вилиџу. Сутра (данас) нам истичу туристичке визе и морамо изаћи из земље, иначе ћемо у затвор", апелује Рамић.

Према његовим ријечима, са њим је заробљено још пет Срба, 10 Бошњака и један Хрват.

Рамић је навео да у кампу у којем су смјештени има Бугара, Румуна, Курда и истиче да су му Бугари посудили лаптоп да се јави, али да није сигуран да ли ће и то више моћи.

"Ми смо овдје дошли на превару. Обећан нам је посао. Нијемац који нас је довео наводно је подигао неки новац и побјегао у Њемачку. Сада су нас Ирачани заробили, одузели нам пасоше, не дају нам храну. Добијемо једну конзерву рибе дневно, а радимо цијели дан. Спавамо у немогућим условима. Ово је катастрофа", истакао је Рамић.

Он је каже да не знају ко је за њих надлежан и коме да се обрате.

Родбина и пријатељи поручили су заточеним држављанима БиХ у Ираку да предузимају све како би им помогли да изађу из те земље. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *