Радмановић: Бошњачки политичари подржавају милитантни вехабизам

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Небојша Радмановић оцијенио је да се изјаве бошњачких политичара поводом двоструког убиства у Трнопољу код Приједора могу тумачити као подршка милитантном вехабијском покрету у БиХ. „Садашњи потпредсједник Народне скупштине /Рамиз Салкић/, који је кандидат за предсједника Српске, давао је потпуно непримјерене оцјене том догађају и сада се не јавља […]

субота, август 2, 2014 / 09:55

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Небојша Радмановић оцијенио је да се изјаве бошњачких политичара поводом двоструког убиства у Трнопољу код Приједора могу тумачити као подршка милитантном вехабијском покрету у БиХ.

„Садашњи потпредсједник Народне скупштине /Рамиз Салкић/, који је кандидат за предсједника Српске, давао је потпуно непримјерене оцјене том догађају и сада се не јавља када види да је погријешио“, рекао је Радмановић за.

Радмановић је истакао да се на проблем дјеловања вехабијско-селефијског покрета у БиХ указује, али као да се то не жели видјети, те истакао да тај покрет може да учини „ко зна шта на овом и простору ЕУ“.

Он је подсјетио да је у Бечу центар вехабијског покрета у Европи и да то знају све безбједносне службе, те да овдашње вехабије добијају инструкције из Беча.

Када је ријеч о вехабијама у БиХ, Радмановић је истакао да нису проблем безбједносне службе већ политичари.

„Ако постоји политичка воља да то питање ријешимо, онда ће службе веома брзо урадити свој посао. Али, ако политичари подржавају такав начин дјеловања и такву организацију, онда су службе безбједности у другом плану и то је онда огромна опасност“, истакао је Радмановић.

Он је нагласио да се тако нешто мора промијенити, али да се одвија споро, те напоменуо да не говори о вехабизму као једном од учења у исламу, који је проблем Исламске заједнице.

Радмановић је напоменуо да јавност генерално није довољно обавијештена колико је лица са простора Балкана присутно у сукобима у Ираку, Сирији, а вјероватно сада и у Либији.0 КОМЕНТАРА

  1. е јест га лупета, појма нема ни шта ни о чему прича
    Тачно је да нема политичке воље а нема је од стране СНСД;СП;ДНС или се нечија друга политичка воља пита у РС. И све три ове странке имају интереса да се не супроставе вехабијама. Смрадови

  2. GODINE PROĐU RADMANOVIĆ NIKAD

    Godine i godine su prošle a da ovaj čovjek ništa pametno rekao nije. Ništa pametno uradio nije. Pardon, pardon: ništa nije ni rekao ni uradio.

    Izgledao mi je i radniji i pametniji, posebno pametniji, dok se tako ponašao!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *