Радмановић: Ако половина УН призна Косово, Српска има право да се одвоји

Скупштина РС има једну Декларацију гдје се каже да ћемо, кад половина УН призна Косово, сматрати да је промијењен међународни систем и да и ми имамо право да се одвојимо – рекао је предсједавајући Предсједништва БиХ, Небојша Радмановић Говорећи о чињеници да се у посљедње вријеме често повлачи паралела између Републике Српске и Косова Радмановић […]

среда, април 24, 2013 / 08:49

Скупштина РС има једну Декларацију гдје се каже да ћемо, кад половина УН призна Косово, сматрати да је промијењен међународни систем и да и ми имамо право да се одвојимо – рекао је предсједавајући Предсједништва БиХ, Небојша Радмановић

Говорећи о чињеници да се у посљедње вријеме често повлачи паралела између Републике Српске и Косова Радмановић је договорио како не треба то питање искључиво везати за Косово.

“Али треба размишљати о таквој једној ситуацији. Подсјећам да Скупштина РС има једну Декларацију гдје се каже да ћемо, кад половина УН-а призна Косово, сматрати да је промијењен међународни систем и да и ми имамо право да се одвојимо! То није рекао један појединац у РС, као што се стално воли спомињати, него Парламент РС. Поред тога, али и прије, треба знати да је већина српског народа хтјела неку врсту самосталности и да то никада није потпуно превазиђено. То се може успоређивати са Косовом из српског или албанског угла. Дакле, ако људи желе нешто, онда је то тешко и једноставно преломити преко кољена. Такве ствари нам се дешавају данас широм Европе. Имамо такву ствар у Шкотској, у Католонији, Баскији… Све се то дешава у развијеним земљама, које боље стоје од нас“, рекао је Радмановић у интервјуу Агенцији Анадолија.

Ипак, предсједавајући Предсједништва БиХ тврди да се у случају БиХ то мора рјешавати на другачији начин, односно договором унутар државе да се сви осјећају равноправни.

“Требамо тензије за одвајањем обрнути, да нам је боље да живимо заједно. Сад није таква ситуација и зато имамо ово све.Ту је посебна одговорност, по мом мишљењу, на најбројнијем народу. Дакле, најбројнији народ који по логици има жељу да сачува већу земљу мора супротно, понекад с попуштањима, да разговара са представницима других народа. У БиХ смо свјесни да није тако. Него стално имамо оне који кажу: “Ви сте наши, ми ћемо вас мало дотегнути“. Све треба рјешавати за столом. Стрпљиво и мудро, а не свађом. То је најједноставније урадити. Дакле, много зависи од домаћих политичара. Пресудни су они. А онда и од странаца“, упозорио је Радмановић.0 КОМЕНТАРА

 1. Јебете рамадановићу то „АКО“ ! Па што АКО? а шта АКО та половина НИКАД не призна Косово, значи ли то да ми никад нећемо угледати НЕЗАВИСНОСТ? Што даље имплицира да РС и не тежи томе, него је ви користите за само неко ваше АКО!

  Веће сплачине и демагогије нисам одавно чуо! Иако је од есенесдеових гована превише је!

 2. Republika Srpska trenutno, sa 90 posto svog stanovništva, želi da bude nezavisna. Ne može jer međunarodne političke okolnosti to ne dozvoljavaju.

  Vremenom ovaj procenat neće padati a okolnosti mogu samo ići u našu korist, nikako u drugu stranu.
  Zato će RS biti nezavisna, samo je pitanje kada. I to neće biti zbog ovakvih korumpiranih i prežvakanih političara kao što je Radmanović. Oni žele RS nezavisnu samo da bi je do kraja privatizovali.
  Evo ispod najnovijeg primjera, uživajte. Srećom bliži se kraj.

  http://www.6yka.com/novost/37330/kako-portparolka-snsd-a-razvija-istocni-dio-rs

 3. bliži se kraj, 24.04.2013. 16:59:08

  Па баш то је бесмисао оваквих архидудука типа рамадановић, не знам ни одакле је више додик извуко такве жбирове попут тог рамадановића!
  РС жели независност колико вечерас, а рамадановић каже, нека, чекаћемо да неко преброји столице у УН за Косово!?
  Слично је било и деведесетих кад је милошевић вјерово да се СФРЈ неће распасти, а није био сам, у то је вјеровало па и 60% становника Југославије, а онда умјесто да постави своје услове и границе српског народа, он је говорио АКО се одцјепи Хрватска онда ће се од њих отцјепити Срби Славонији, Книну, Банији и Барањи!

 4. Ma znaš šta pjanduro, opeljušili ste je, Srpska je prazna mješina. lešinari su je požderali. Mrš, lopove , da vam oni koje ste zaposlili i namirili stotinama miliona traže humanitarni broj za zdravlje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *