Путин обећао да поклон мигови стужу до средине јула

Предсједник Русије Владимир Путин лично је у Астани гарантовао предсједнику Србије Александру Вучићу да ће шест „мигова 29”, за потребе Војске Србије, стићи најкасније до средине јула. Како наводе „Вечерње новости”, ово је најзначајнији детаљ из разговора двојице државника на маргинама економског скупа у Казахстану. Крајем прошле године Русија је поклонила Србији 6 авиона МИГ […]

субота, јун 10, 2017 / 15:16

Предсједник Русије Владимир Путин лично је у Астани гарантовао предсједнику Србије Александру Вучићу да ће шест „мигова 29”, за потребе Војске Србије, стићи најкасније до средине јула.

Како наводе „Вечерње новости”, ово је најзначајнији детаљ из разговора двојице државника на маргинама економског скупа у Казахстану.

Крајем прошле године Русија је поклонила Србији 6 авиона МИГ 29, 30 тенкова Т-72 С и 30 борбених извиђачких оклопних возила . србија се обавезала да ће авионе ремонтовати у Русији, што би коштало између 180 и 230 милиона евра.

Авиони ипак нису стигли у марту како јер било планирано, јер су земље НАТО које окружују Србију, забраниле прелет ових авиона. Умјесто тога, остаје копнено допремање, које је доста скупље.

Путин и Вучић су у срдачном разговору разматрали и политичку ситуацију на Западном Балкану.

Руског председника је занимало и како Вучић види односе у региону и нарастајуће претње албанског екстремизма.

Вучић је, иначе, у вријеме боравка у Астани по трећи пут отац. Његова супруга Тамара родила је сина.

Сам Вучић је на Твитеру написао: „Вечерас ћу први пут морати да прекинем државничке обавезе, и то са осмехом на лицу, јер смо Тамара и ја пре неколико минута добили сина“. 1 КОМЕНТАР

  1. Куда ће доћи до Србије, да им можда НАТО неће дозволити да прођу кроз њихову територију?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *