Путин: Нелојална конкуренција у сфери високих технологија

Одлука власти САД да руског произвођача суперкомпјутера компанију „Т Платформе“ уврсте у списак правних лица за која важе ограничења у испорукама производа високе технологије представља крајње непоштену тржишну стратегију, односно испољавање нелојалне конкуренције – изјавио је руски предсjедник Владимир Путин на састанку Савета за науку и образовање РФ. „То је употреба политичких полуга као средства […]

четвртак, мај 2, 2013 / 17:48

Одлука власти САД да руског произвођача суперкомпјутера компанију „Т Платформе“ уврсте у списак правних лица за која важе ограничења у испорукама производа високе технологије представља крајње непоштену тржишну стратегију, односно испољавање нелојалне конкуренције – изјавио је руски предсjедник Владимир Путин на састанку Савета за науку и образовање РФ.

„То је употреба политичких полуга као средства нелојалне конкуренције“, рекао је Путин. Он је додао да је неопходно више радити на томе са европским партнерима да покажу већу самосталност у својим одлукама уколико су заинтересовани за сарадњу са Русијом.
Компанија „Т Платформе“ је највећи произвођач суперкомпјутера у Русији и њена дjелатност је од стратешког значаја за државу.

Ова фирма је ушла у активну конкуренцију са кинеским и америчким компанијама када је почела да послује на европском тржишту, након чега је и стављена на листу америчког Стејт департмента. Тренутно се у оквиру Министарства за економски развој и Министарства спољних послова РФ предузимају бројни кораци за разрjешење ситуације.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *