Протести у Бањој Луци

На Тргу Крајине у Бањој Луци за данас су најављени протести на којима ће активисти неформалног удружења „Глас народа“, које је покренуо студент Стефан Филиповић, исказати, како кажу, незадовољство ситуацијом у друштву. Подршку овој иницијативи дало је удружење "Оштра нула".  

субота, март 19, 2011 / 10:53

На Тргу Крајине у Бањој Луци за данас су најављени протести на којима ће активисти неформалног удружења „Глас народа“, које је покренуо студент Стефан Филиповић, исказати, како кажу, незадовољство ситуацијом у друштву.

Подршку овој иницијативи дало је удружење "Оштра нула".

 0 КОМЕНТАРА

 1. Елем,студент приватног факултета позива на протесте због незадовољства економским стањем у Српској и наглашава да жели да живи од „свог знања и вештина“!

  Како он плаћа свој „факултет“ који је прескуп за већину обичних смртника и каква он „знања“ стиче да би од њих живео?

  За почетак нека стави неки транспарент на ћирилици да видимо да је писмен.

 2. Борисе, рекао си суштину.

  1978, кажу да је било око 100 људи. Кад одузмеш новинаре и полицајце у цивилу (мада мислим да ових других и није било), те случајне пролазнике који шетају Тргом Крајине, остану ти два и по стола у кафани у којој је и организован овај спектакл.

 3. Ја сам за протесте, али ако људи не долазе, онда се поставља питање ко су ови млади људи. Нема ту вјеродостојности, зато има мање народа него прошли пут. Сад се овоме придаје превише пажње

 4. Једна од основних демократских начела јесте народни протест, али ово није озбиљан протест. На протестима треба да буде најмање 1000 људи ако се жели послати нека порука. Као и сваки други грађанин ја потпуно подржавам да се изађе на улице и да се мирно протестује када је у цијелој БиХ незапослено више од пола милиона људи, али ако народ неће да се супротстави власти па онда протести немају сврху. Протести немају сврху уопште.

 5. Да будете нечија будала постоје разни начини.
  Један од њих је да изађете на улицу са недовољно јасним циљевима и захтјевима, да са собом поведете групу људи који немају капацитет да било шта промјене и да на крају будете у ситуацији да вам се смију они против којих претествујете.
  Сјетимо се протеста у акцији Септембар ’93. Добра намјера се претворила у пљачкање бутика по занатском центру, иако су ти протести имали далеко већи потенцијал од ових Фејсбук протеста.
  Мени је то све смијешно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *