Промовисана књига Чувари Космета!

ИСТОЧНО САРАЈЕВО – Косово и Метохија морају се сачувати због прошлости и времена које ће доћи, поручила је Мира Лолић-Мочевић на вечерашњој промоцији своје књиге „Чувари Космета“ у Источном Сарајеву.  “Чувари Космета су Срби који су остали да живе на Косову и Метохији. Они живе тешко, али упорно, са жељом да живе слободно и остану […]

петак, април 15, 2011 / 07:30

ИСТОЧНО САРАЈЕВО – Косово и Метохија морају се сачувати због прошлости и времена које ће доћи, поручила је Мира Лолић-Мочевић на вечерашњој промоцији своје књиге „Чувари Космета“ у Источном Сарајеву.

 “Чувари Космета су Срби који су остали да живе на Косову и Метохији. Они живе тешко, али упорно, са жељом да живе слободно и остану своји на своме", нагласила је ауторка.

Према њеним ријечима, осим мање од 200 000 Срба који данас живе на Косову, чувари Космета су и задужбине Немањића.

"Све док су они тамо Косово и Метохија неће бити ничији него српски", истакла је Мира Лолић-Мочевић.

Она је подсјетила да је књига “Чувари Космета“ представљена публици широм Републике Српске, Србије и Црне Горе, а недавно је промовисана и у Словенији. Књига је изашла за Видовдан прошле године, а ово је већ њено четврто издање.

“Моја жеља као ауторке јесте да свако ко прочита књигу `Чувари Космета` пожели да оде на Косово и помогне народу који тамо живи“, додала је Мира Лолић-Мочевић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *