Признање вриједно пажње: БиХ слободна од болести афричких коња

Свјетска организација за здравље животиња /ОИЕ/ додијелила је БиХ статус земље историјски слободне од афричке болести коња, саопштено је из Канцеларије за ветеринарство БиХ. Директор Канцеларије Љубомир Калаба преузео је сертификат о статусу на 81. Генералној скупштини ОИЕ у Паризу. ОИЕ је 2012. године омогућила земљама чланицама аплицирање за добијање статуса земље слободне од афричке […]

субота, јун 1, 2013 / 08:23

Свјетска организација за здравље животиња /ОИЕ/ додијелила је БиХ статус земље историјски слободне од афричке болести коња, саопштено је из Канцеларије за ветеринарство БиХ.

Директор Канцеларије Љубомир Калаба преузео је сертификат о статусу на 81. Генералној скупштини ОИЕ у Паризу. ОИЕ је 2012. године омогућила земљама чланицама аплицирање за добијање статуса земље слободне од афричке болести коња, а Канцеларија за ветеринарство БиХ је поднијела званични захтјев за добијање статуса уз достављање потребне документације.

Након евалуације службено достављених апликација и провођења потребних процедура, Научна комисија за болести животиња ОИЕ-а дала је препоруку за додјелу статуса земљама које су препознате као земље слободне од ове болести.

Листа земаља слободних од афричке болести коња биће и званично објављена на веб страници ОИЕ.0 КОМЕНТАРА

  1. partizan, 04.06.2013. 15:47:20

    “bolest bosanskih magaraca“

    E ova ti je dobra.
    Sreca pa Srbi po automatizmu ne boluju od te bolesti.
    Kazu da je najizrazenija u FBIH,B-)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *