Приведени полицајци одали државну тајну да су били у Поточарима кад је нападнут Вучић

Виши суд у Београду одредио је притвор до 30 дана двојици припадника МУП-а Србије В.Т. и М. Д.

уторак, јануар 3, 2017 / 19:47

Виши суд у Београду одредио је притвор до 30 дана двојици припадника МУП-а Србије В.Т. и М. Д.

Они се сумњиче за одавање службене тајне у вези са њиховим активностима приликом посјете премијера Србије Александра Вучића Поточарима у јулу 2015. године, када је нападнут.

Судија за претходни поступак одредио је притвор осумњиченима због постојања особитих околности које указују да ће ометати поступак утицањем на свједоке, рекла је Танјугу портпаролка суда Бојана Станковић.

Они су претходно саслушани у Вишем јавном тужилаштву, које ће спровести истрагу против њих.

Регионални медији су пренели да су приведени В.Т. и М.Д. који су раније радили у Управи криминалистичке полиције у Одељењу за опсервацију и документовање.

Како су казали у Синдикату, нејасно је о каквим службеним тајнама се ради. В. Т. је, како су пренијели медији, прекинут радни однос у дисциплинском поступку прије неколико мјесеци, док М.Д. и даље ради у ПУ Панчево.

В.Т. и М.Д. у изјавама за Ал Џазиру Балканс 11. октобра су навели да су као полицијски службеници, по усменом наређењу старјешина, без легитимација и наоружања, послати на тајни задатак у Поточаре, 11. јула. 2015. године када се догодио напад на српског премијера, пренијели су медији.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *