Приватни авион чека да пребаци Сноудена на Исланд

Приватни авион спреман је за превоз бившег техничког агента Централне обавјештајне агенције (ЦИА) Едварда Сноудена из Хонгконга до Исланда, саопштио је данас један исландски бизнисмен. Олафур Вигнир Сигурвинсон је рекао да није лично разговарао са Сноуденом, али да је у контакту с „трећом страном” која га представља. Бизнисмен, који је повезан и са „Викиликсом”, сајтом […]

петак, јун 21, 2013 / 18:15

Приватни авион спреман је за превоз бившег техничког агента Централне обавјештајне агенције (ЦИА) Едварда Сноудена из Хонгконга до Исланда, саопштио је данас један исландски бизнисмен.

Олафур Вигнир Сигурвинсон је рекао да није лично разговарао са Сноуденом, али да је у контакту с „трећом страном” која га представља.

Бизнисмен, који је повезан и са „Викиликсом”, сајтом на којем су објављени повjерљиви документи америчке владе, рекао је и да има приступ авионима у Хонгконгу и у Кини, које би Сноуден могао да употријеби, пренио је АП.

С друге стране, власти Исланда саопштиле су да нису примиле никакав захтјев за азил од Сноудена, који је прошле недеље медијима доставио податке о шпијунирању које спроводи америчка влада, а од тада се крије у Хонгконгу.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *