Пријем код министра Комића

Министар науке и технологије Републике Српске, проф. др Јасмин Комић, угостио је данас, у просторијама Министарства науке и технологије Републике Српске, представнике институција и организација из области технологије, у оквиру новогодишњег пријема. Пријему су, поред министра Комића и помоћнице министра за технологију Биљане Војводић, присуствовали представници Агенције за информационо друштво Републике Српске, Иновационог центра Бања […]

уторак, децембар 27, 2011 / 22:06

Министар науке и технологије Републике Српске, проф. др Јасмин Комић, угостио је данас, у просторијама Министарства науке и технологије Републике Српске, представнике институција и организација из области технологије, у оквиру новогодишњег пријема.

Пријему су, поред министра Комића и помоћнице министра за технологију Биљане Војводић, присуствовали представници Агенције за информационо друштво Републике Српске, Иновационог центра Бања Лука, SARNET-a, Привредне коморе РС, Универзитетског предузетничког центра те Развојне агенције за мала и средња предузећа.

Министар Комић је, поред редовних активности које се односе на подстицаје научноистраживачког рада, иноватора и технолошког развоја те стипендирање студената и истраживача, говорио и о осталим многобројним активностима које је Министарство науке и технологије организовало у овој години на измаку.

„И у наредној години планирано је организовање манифестација – Фестивал науке, Такмичење за најбољу технолошку иновацију, које су у Републици Српској уприличене по први пут ове године. Своја врата ће отворити Институт „Михајло Пупин“, а у плану је оснивање и Института „Иво Андрић“. Очекује нас манифестација „Ноћ истраживача“, али и бројне друге активности“, истакао је Комић.

Помоћница министра за технологију Биљана Војводић истакла је да Министарство науке и технологије Републике Српске планира израду студије за успостављање Иновационог система Републике Српске, чиме би се створиле претпоставке за системско уређење области технолошког развоја Српске.

„У процедури усвајања је и Стратегија научног и технолошког развоја Републике Српске, која треба да створи претпоставке да Републике Српска постане иновативно друштво, у којем наука и истраживање достижу европске стандарде, доприносе укупном нивоу знања друштва и унапређују технолошки развој привреде кроз, између осталог, суштинско мијењање односа науке и привреде, али и науке и високог образовања“, додала је Војводић.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *