Приједор: Културно љето – дјечије драмско стваралаштво

У оквиру манифестације Културно љето у Приједору је отворена фото изложба дјечијег драмског стваралаштва, а Приједочани на малом градском тргу могу видјети 10 паноа са 140 фотографија из 40 година дуге традиције Дјечијег вртића „Радост“. Директор ове предшколске установе Душанка Божић изјавила је синоћ да је за четири деценије кроз драмску секцију прошло око 60 […]

четвртак, мај 26, 2011 / 10:07

У оквиру манифестације Културно љето у Приједору је отворена фото изложба дјечијег драмског стваралаштва, а Приједочани на малом градском тргу могу видјети 10 паноа са 140 фотографија из 40 година дуге традиције Дјечијег вртића „Радост“.

Директор ове предшколске установе Душанка Божић изјавила је синоћ да је за четири деценије кроз драмску секцију прошло око 60 000 малишана.

"То је цијели један град и надам се да ће многи суграђани себе препознати на фотографијама. Дјечије драмско стваралаштво је врло важно у развоју дјетета са аспекта емоција, позитивне слике о себи и говора, а углавном се веже за предшколске групе", рекла је Божићева новинарима у Приједору.

Она је навела да фотографије приказују како се са дјецом ради и подстиче драмско стваралаштво, те да у томе учествују сви вртићи у оквиру ове установе и да се дијелом раде луткарско и позориште сјенки.

"Ово ће, ја се надам, разбити предрасуде које код неких још увијек постоје, а то је да су вртићи чувалишта за дјецу", нагласила је Божићева.

Она је додала да ће Дјечији вртић "Радост" у овогодишњем Културном љету учествовати и вечерашњом приредбом којом се у школу испраћа стотињак предшколаца, као и учешћем око 200 дјеце у маскенбалу који 30. маја у 18.00 часова у граду на Сани приређује Туристичка организација општине Приједор.

Током манифестације, коју општина Приједор организује трећи пут, суграђани ће моћи да присуствују и вечерима фолклора, позоришним представама, изложбама на отвореном, концертима, пројекцијама филмова, званичном отварању туристичке сезоне, свиркама локалних бендова, промоцијама, те традиционалним манифестацијама "Златне руке Поткозарја" и Ликовна колонија "Сретен Стојановић".

Већина културних садржаја током љетних дана одвијаће се на отвореном – градским трговима, у Љетној башти, лапидаријуму Музеја Козара, испред родне куће Сретена и Младена Стојановића, а своја врата отвориће и биоскоп "Козара", Позориште Приједор, Галерија `96, Народна библиотека "Ћирило и Методије", Музеј Козаре и Хотел "Монумент" на Мраковици.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *