Повлаче се рјешења о суспензијама машиновођа

Управа “Жељезница Републике Српске” одлучила је да повуче рјешења о суспензијама машиновођа, јер је то затражио предсједник Српске Милорад Додик, саопштила је јуче, менаџер за односе с јавношћу ЖРС Миланка Стаменић. Из Управе ЖРС позивају машиновође да се јаве на посао својим непосредним руководиоцима. Преговарачка група машиновођа ЖРС саопштила је данас да су спремни да […]

среда, новембар 9, 2011 / 20:38

Управа “Жељезница Републике Српске” одлучила је да повуче рјешења о суспензијама машиновођа, јер је то затражио предсједник Српске Милорад Додик, саопштила је јуче, менаџер за односе с јавношћу ЖРС Миланка Стаменић.

Из Управе ЖРС позивају машиновође да се јаве на посао својим непосредним руководиоцима.

Преговарачка група машиновођа ЖРС саопштила је данас да су спремни да одмах почну са радом и покрену возове, уколико се укину сви откази, суспензије и одговорност против машиновођа, а да све проблеме ријеше у договору са предсједником РС Милорадом Додиком.

Предсједник Надзорног одбора компаније ЖРС Борислав Стевановић саопштио је раније да су машиновође данас безусловно прекинуле штрајк, захваљујући ауторитету предсједника РС Милорада Додика, а да ће сва спорна питања у ЖРС бити рјешавана договором.

Машиновође које су од 10. октобра зауставиле возове траже исплату разлике у заостатку додатка на плату, који се у стручној терминологији назива километар, као и даљу исплату километра по раније утврђеној цијени од 2,4 КМ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *