Пореска управа РС: Повећани јавни приходи

У Републици Српској, у првих једанаест мјесеци ове године укупно је уплаћено 1,847 милијарди КМ јавних прихода, што је за 15 одсто више у односу на исти период прошле године. У укупним јавним приходима на директне порезе односи се 377 милиона КМ, саопштено је из Пореске управе РС.  Највеће повећање наплаћених јавних прихода остварено је […]

петак, децембар 2, 2011 / 20:47

У Републици Српској, у првих једанаест мјесеци ове године укупно је уплаћено 1,847 милијарди КМ јавних прихода, што је за 15 одсто више у односу на исти период прошле године. У укупним јавним приходима на директне порезе односи се 377 милиона КМ, саопштено је из Пореске управе РС.

 Највеће повећање наплаћених јавних прихода остварено је по основу пореза на доходак у износу од 223,6 милиона КМ, што је за 68 одсто више у односу на исти прошлогодишњи период, док је по основу пореза на добит остварена наплата за 14 одсто већа и износила је 124,4 милиона КМ.

Укупни наплаћени доприноси према фондовима износили су 1,189 милијарди КМ и већи су за 13 одсто. Од овог износа на доприносе за здравствено осигурање односи се 471,8 милиона КМ, што је повећање од 11 одсто, а на доприносе за пензијско-инвалидско осигурање 633,4 милиона и већи су за 13 одсто у односу на исти период прошле године.

На рачун јавних прихода РС, у новембру ове године укупно је уплаћено 164 милиона КМ или 11 одсто више у односу на новембар прошле године, од чега се на директне порезе односи 31,4 милиона КМ.

Највеће повећање у новембру остварено је по основу пореза на доходак од 21,1 милион КМ или 60 одсто, док је по основу пореза на добит остварена наплата за пет одсто већа и износила је 8,1 милион КМ. У току новембра укупни доприноси према фондовима повећани су за 10 одсто и наплаћени су у износу од 111,3 милиона КМ.

Од овог износа на доприносе за здравствено осигурање односи се 43,9 милиона КМ, чиме је остварена већа наплата од пет одсто у односу на прошлогодишњу, а на доприносе за ПИО 59,3 милиона или 13 одсто више у односу на новембар прошле године.0 КОМЕНТАРА

 1. Znači da je iz nejake privrede isisano još više novca. Znači da nam slijede otkazi jer privreda to ne može izdržati. Ako novogodišnje potrošačko ludilo ne donese svjež novac u privredu – uslijediće ozbiljan val otpuštanja radnika. Dakle, ljudi pravac u prodavnice i birajte strogo domaće proizvode i to po sljedećem redoslijedu porijekla: Srpska, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Federacija, Slovenija, Hrvatska…

 2. Е сад ме интересује у ком смјеру ће се одлити тај „вишак“ у односу на прошлу годину?
  1. Да ли ће се повећати пензије 13%?
  2. Да ли ће се повећати борачки додатак 13%?
  3. Да ли ће се повећати дјечији додатак 13%?
  4. Да лиће се повећати социјални издаци 13%?
  5. Да лиће се повећати инвалиднине 13%?
  6. ….
  7. Ништа од тога, само ће се повећати трошкови администрације за дневнице и режијске трошкове 13%?

 3. Rate kredita su nam iz godine u godinu sve veće i veće. Sav ovaj „višak“ poreskih prihoda odlazi našim povjeriocima. Ni to neće biti dovoljno, pa će se morati raditi i na snižavanju nekih troškova i novom zaduživanju.

 4. Опаа..испаде да ми порески обвезници враћамо кредит који су мозгоње из власти лаганица подизали и њима добијали изборе, па јбг и онда неко каже власт је добра ал’ не ваља народ, па нек онда добра и паметна власт враћа оно што је сама подизала и трошила не питајући никог ни за шта?x-(

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *