Поново експлозија у Фукушими

Из оштећене јапанске нуклеарне електране Фукушима Даићи данас се чула експлозија, саопштила је компанија Токијска Електропривреда (TEPCO). Компанија је саопштила да се експлозија чула код даљински навођених тешких машина које су радиле у близини зграде где је смештен четврти нуклеарни реактор, пренела је агенција АФП. „Машине на даљинско управљање, радиле су на уклањању остатака рушевина, […]

уторак, мај 31, 2011 / 14:16

Из оштећене јапанске нуклеарне електране Фукушима Даићи данас се чула експлозија, саопштила је компанија Токијска Електропривреда (TEPCO).

Компанија је саопштила да се експлозија чула код даљински навођених тешких машина које су радиле у близини зграде где је смештен четврти нуклеарни реактор, пренела је агенција АФП.

„Машине на даљинско управљање, радиле су на уклањању остатака рушевина, када се чула експлозија”, рекла је портпаролка компаније TEPCO.

У експлозији нико није повређен, јер је рад машине био даљински контролисан и нису откривене промене у нивоу радијације у области нуклеарке.

„Локални радници верују да би могао бити оштећен гасни цилиндер што је изазвало бучну експлозију”, рекла је портпаролка компаније TEPCO.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *