Погледајте: Објављен трејлер за серију Равна Гора

Серија која ће кроз причу о трагедији породице Таралић приказати какву је патњу проживљавао на четнике и партизане подијељени српски народ током Другог свjетског рата, у последњој је фази снимања на Космају. Комбинацију прича о историјским личностима попут Драже Михаиловића, генерала Боривоја Мирковића, краља Петра Другог, Милана Недића, Димитрија Љотића, Јосипа Броза Тита и многих […]

уторак, мај 21, 2013 / 15:10

Серија која ће кроз причу о трагедији породице Таралић приказати какву је патњу проживљавао на четнике и партизане подијељени српски народ током Другог свjетског рата, у последњој је фази снимања на Космају.

Комбинацију прича о историјским личностима попут Драже Михаиловића, генерала Боривоја Мирковића, краља Петра Другог, Милана Недића, Димитрија Љотића, Јосипа Броза Тита и многих других са члановима породице Таралић, гледаоцима ће пренијети Небојша Глоговац, Радко Полич, Драган Бјелогрлић, Рале Миленковић, Лазар Ристовски, Милош Биковић, Јелена Жигон и многи други.

Аутор серије Радош Бајић сценарио је писао три и по године, док снимање траје већ 12 мјесеци.

Тврди да одговорно стоји иза свог рада којим се не труди да наметне нове подјеле у друштву, већ да представи какву је патњу проживљавао подијељени српски народ током Другог свјетског рата.

Приликом писања Равне горе консултовао је, тврди, велики број историчара који су му помогли да развеје мистерију која је постојала око појединих личности и догађаја.

Снимање последње етапе Равне горе, које ће трајати до августа, тренутно се одвија на Космају после чега ће серија бити монтирана и подвргнута постпродукцији. Зарад што бољег квалитета ове телевизијске серије снимано је најновијом технологијом тако да ће приказивање у Ха-Де формату бити омогућено.

У серији учествује више од 80 ликова и неколико стотина статиста.0 КОМЕНТАРА

 1. Слика добра, чини се и да Бајић напредује као редитељ (што није тешко јер је до сад био испод просјека) па још да видимо да ли ће прича бити превише патетична.

 2. ‘Ајд с Божијом помоћи па да добро испадне, вјерујем да Радош може и боље од оне досаде од села и бабе!

 3. Vrijedi pogledati.
  Nadam se da je konacno napravljeno nesto kvalitetno(cini se da hoce sudeci makar po izboru glumaca).
  Najvaznije od svega ce biti ako je(iskreno se nadam)napravljen ozbiljan iskorak u smijeru rehabilitacije Ravnogorskog pokreta.
  Da se stane vec jednom za vrat komuno-diktatorima koji su nas unazadili pola vijeka prikazujuci da ovaj antifasisticki pokret izjednace sa Ustaskim nacistima i naravno razbiju Srpsko jedinstvo na nasu stetu i na korist dzelatima Srpskog naroda.
  Jos cu jednom napomenuti da svi Srbi,obicni,posteni ljudi,hrabri borci koji su se borili bilo na strani partizanske NOB ili na strani JVUO bili na strani antifasisticke borbe.
  Nesreca koja nas je zadesila u tom bratoubilackom sukobu izazvanom Brozovom prljavom igrom ne smije umanjiti velicinu ni jednih ni drugih koji nijesu imali pojma sta ih je zadesilo.
  Slava palim Srpskim herojima!

 4. Слажем се са Јахачем. Надам се само да неће бити полигон за неке нове подјеле и задржавам опрезност док баш не видимо о чему се ради јер смо имали непријатна искуства са филмовима у претходном периоду.

 5. За цијели Равногорски покрет битан је Светосавски конгрес у селу Ба, за разлику од оне лондонске преваре са ЈВуО и издајничком избјегличком владом!
  Сконто је то и Чича, али поприлично касно, а идејни стратег тог конгреса Стеван Мољевић је успио прикупити подршку готово свих политичких партија у земљи. Социјалисти, демократе, Српска земљорадничка партија, Републиканска странка и Југословнеска национална странка, а комуњаре и хрвати бојкот, логично!?

 6. Неће, змају, не бој се, у том за нас потпуно беспотребном рату, побједник је смрдљиви лондон иако је са силом од 300 хиљада војника храбро побјегао из Европе преко луке Денкерк, пред Гудеријановим и Мајнштајновим тенковима!
  Срби су сами себи одабрали улогу главног лузера! Нешто слично ко Италијани 1918.

 7. Raditi ovakve stvari nije ni malo lako.Velika je odgovornost na Radošu i hrabrost da je prihvatio ovo da radi.Vrijeme je da se sazna prava istina o proteklim teškim vremenima kroz koje je prošao i prolazi Srpski narod.Čude me pojedini komentari,ali to liči na nas.Da bih ste ocjenjivali nečiji rad morate da budete na nivou onoga koga ocjenjujete,a poželjno je i na većem nivou.Bolje je ćutati nego svašta pisati.

 8. Nadam se velikom uspjehu Ravne gore i da će stvari predstaviti na pravi način.Dosta je bilo snimanja jednoumnih filmova za vrjeme komunizma i druga Tita, kojima su ispirani mozgovi generacija o navodnoj borbi partizana, na žalost ti filmovi se i danas prikazuju.

 9. A onda snimiti Bitka Na Neretvi – Beginning , u kome će se prikazati kako su četnici ustvari borili protiv Talijana, Nijemaca i Ustaša i naravno ih na kraju porazili.
  A na kraju će se snimiti posljednji film u novoj trilogiji u kome četnici pobjeđuju, koliko vidim iz komentara i trejlera, izuzetno mrske Britance, glupe komunjare Sovjete i još gluplje jugoslovenske partizane i sve ostale antifašiste. A onda početkom 1990-ih dižu treći srpski ustanak protiv cijelog svijeta i u narednih 20 godina uspostavljaju Srpske Države Blagostanja.;)

 10. U.T., 22.05.2013. 14:20:50

  Хех…па први су комунисти (партизани) почели са тим фалсификатима филмским, неретва, сутјеска, ужичка република,… ништа нису заостајали у лажима британци, они су снимали оно што је њима одговарало, типа Ел-аламејн и битка за британију, а о Денкерку и бјежанији преко Ла Манша нема ни једног филма!? B-)
  британска војска која се прославила ратујући против ненаоружаних колонија и њихових голоруких становника, а побјегла је испред првог правог ратног изазова, борбе против исто тако наоружаног противника!

  Глупо је у такву причу увлачити Совјете, они су се борили на својој земљи и за своју отаџбину, истински, часно и поштено, такви су им и филмови, оригинални снимци, све црно на бијело снимљено и записано на филмској траци!
  http://www.history.co.uk/shows/soviet-storm–world-war-ii-in-the-east.html

  Велики народи немају потребу за ситним лажима!

 11. Da, Sovjeti su se pokazali u tom ratu. Pogotovo na početku, ono sa Poljskom pa onim skandinavcima i tako to. Onaj Gruzin je čuda pravio, pogotovo kad su Beograd oslobodili. Moša Pijade se jadan požalio Gruzinu, a ovaj mu odgovara RAT JE, A VOJSKA NIJE VIDJELA ŽENU GODINAMA. Između 1500 i 5000 silovanih žena. Đilas je pobrojao prijave sve mislim i ubistva i sela spaljena. Rusi su bili imperijalistički osvajači kao i sve ostale moćne države.

  Što se tiče serije o Mihailoviću volio bih da to bude takva serija koja neće uljepšavati četnike već prikazati stvarnost surovu. I borbu i zločine i izdaju crnogoraca koji kraj rata neki sa ustašama zajedno dočekaše a Mihailovića ostaviše.

 12. plajvaz, 22.05.2013. 16:59:42

  Извини, а ко је позвао те Совјете у Југославију? Чију су они гузицу ту спашавали? Да није баш од тог моше или ноше пијадета, ђиласа и других? Да ли би све било тако како је, да нису броз+черчил и са Стаљином сломили српски отпор!?
  Пољаци су морали схватити своју улогу жртвеног јарета од стране католичког свијета испред Совјетског Савеза, а иза леђа Хитлерове нове Њемачке! Били су против и једних и других, а све за интерес трећих тј. британаца!? Исход логичан.
  Совјети су сопственом снагом својих радника и сељака дошли до побједе, никаквим смицалицама и политикантским играма, као рецимо енглези и французи, који су пичке били и остали.

 13. plajvaz, 22.05.2013. 16:59:42
  Ne opravdavam nikakvo silovanje ili zlocin ali moram postaviti jedno pitanje.
  A cije su to zene silovane?
  Da nijesu madjarice ili folksdojcerice i slicne,ciji muzevi su na istocnom frontu bagerima kopali transee da bi u njima zatrpali zene,djecu,trudnice…i to u brojkama koje premasuju stotine hiljada zivota…
  Toliko o “Ruskom imperijalizmu“

  Zamjene teza su pojedinima omiljeno oruzje te sad se Njemacka invazija izjednacava sa Ruskom odbranom.

  Upravo kao sto se i Cetnicki antifasisticki pokret pokusava izjednaciti sa ustaskim nacizmom.

 14. I po slicnoj analogiji,Srbi su 1804-e napali jadne Turke u sred Srbije a po “novijoj istoriji“,izgleda da ce Srpska vojska biti optuzena za napad na sjevervnoatlantski savez a vec su optuzeni za napad na “Hrvatska,Bosanska i Albanska“naselja,gradove i teritorije,kao sto je Srb,Srbica,Srbac i tako redom…

 15. Врло сам скептичан да ће Бајић направити добро дјело. Прво, мислим да није талентован, друго мислим да ће бити тенденциозан. Превише је близак Коштуници, а свим равногорцима је позната улога Коштуничиног оца, немилосрдног комунистичког судије. Треће, када погледам глумце, нисам сигуран да би многи од њих прихватили улоге да им сценарио није одговарајући. А оно што некима од њих одговара сигурно није равногорска идеја.

  Постојала је једна добра серија која се почела емитовати док је Ђинђић био премијер, а Чеда Јовановић његов потпресдједник. Звала се ‘Равногорска читанка’ и ишла је до седме епизоде, до дана када је убијен Ђинђић. Касније је требала бити настављено приказивање, али се Коштуница који је нешто касније дошао на власт томе оштро успротивио. Злобници кажу да се у тим следећим епизодама помињао и његов немилосрдни отац.

  Ево линкла за прву епизоду, а на тубету има свих седам приказаних.
  http://www.youtube.com/watch?v=jSxy3q0el4c

 16. Како то мислиш Симо тендециозан?
  Сигуран сам да ће серија бити најближе истини што је икада снимљено обзиром у које се вријеме снима.

 17. vise puta ispricana laz posane istina…al kad se isprica glupanima tipa amerikanaca ili tipa seljobera,ovde to vise nepali…jadni cetnici sto godina pokusavaju da kolju i istrebljuju druge narode,priklanjaju se jacem,a uvjek puse pimpeke striceku…Hajmo sad svi mars s frontala gledat Desant na Drvar gdje su pravi srbi i ostali spasili JOŽU od agresora…B-)

 18. bozojenjasvijenjasvi,

  Jeste istina lojko da je vise puta ispricana laz o Desantu na Drvar postane istina.
  Broz Srbokoljac je sa Britanskom misijom odavno “visio“ na Visu dok je Srbima sa petokrakama receno da je Broz u nekoj pecinetiniB-)

  No,nebitno za Broza,meni je svakako drago da su Srbi sa petorkakom na celu potprasili tvoje Germanske gospodare pa ste morali cekati pola vijeka da vam bace koju kosku iz aviona dok su vam bacali suhe obroke i oruzje padobranima.

 19. jahac, 22.05.2013. 21:58:15 [

  Hebem li ga ko sad ovde laže , zar u Drvaru nisu živjeli srbi..Il oni nisu „pravi“ srbi.Pa vi ste se kleli u tog Titu više nego iko drugi s obzirom da ste „bili“ za Jugu..

 20. Bozojenjasvi i Zulkedin,
  da se vise puta ponovljena laz pretvara u istinu vi ste najbolji dokaz. Upravo to sebi treba da kazete. Vi ste intelektualno nesposobni da sagledate cijelu problematiku drugog svjetskog rata na ovim prostorima, lakse vam je svariti najprostiju pricu da su Srbi losi a vi ste eto dobri. Kod vas se vjerovatno prica da su Srbi napali jadnog i neduznog Hitlera pa tako izbi 2 svjetski rat. Ajd sto ste nas svrstali medju lose momke po svim pitanjima, ali odkud vam to uvjerenje da ste vi pozitivci kad ste upravo sluzili Hitlera i poglavnika Antu. Kada smognete snage da pogledate istini u oci tj, da su vecina vase populacije bili sto u ustasama, sto u handzar diviziji manje ce biti ovog prepucavanja.

 21. zulkedin, 22.05.2013. 22:02:55

  “zar u Drvaru nisu živjeli srbi“

  Ti ocito ne citas ili si potpuno zbunjen tematikomB-)

  Evo da kopiram sam sebe;
  “meni je svakako drago da su Srbi sa petorkakom na celu potprasili tvoje Germanske gospodare“

  Velika vecina Srba se nazalost klela u bivsu Jugu i nazalost se klela u Broza.
  Kamo srece po Srbe da je makar 50% Srba pred pocetak sukoba u bivsoj SFRJ bilo za veliku Srbiju,onako kako su vas ubijedili vasi ispiraci mozga.
  Nesreca Srpskog naroda i jeste u tome sto nam je ta Titoisticka doktrina vezala i ruke i noge tokom tog sukoba dok su drugi znali zasta se bore.
  Ta nesreca nas je dovela do toga da i dan danas imamo TPJ-ovce,koji nijesu ni komunisti a ni nacionalisti,nego fakticki po inerciji i dan danas trube o bratstvu i jedinstvu koje nikada nije ni postojalo.

  Naravno,sticajem politickih i aktuelnih svjetskih kretanja,ti isti TPJ-ovci su na dobrom putu(pokazuje se u Srbiji)da ponesu opet sramnu ulogu izdajnika vlastitog naroda.Ovaj put manje iz ideala a vise iz materijalne koristi.

  No,polako ali sigurno,doci ce i njima kraj.

 22. jahac, 22.05.2013. 22:37:59 [

  Kako neću bit zbunjen :D:D
  Ti sad hoćeš da kažeš da su srbi s petokrakom potprašili Germane ? To je u redu i ja se sa tim slažem, iako tu nisu bili samo srbi već i pripadnika drugih naroda i narodnosti, kako se to govorilo.
  E a gde se sad tu uklapaju srbi sa kokardom..
  Ovi prvi se borili protiv Germana a ovi drugi protiv ovih prvih, to sad znači da si bio i za Titu i za đenerala.
  Ovo je scenario za snimat serije LZN..

 23. zulkedin, 23.05.2013. 07:37:58

  Јбг. Едине, гледај то са реалистичне стране, они Срби петокракаши су се борили за нову СФРЈ којој је истекао рок трајања заједно са референдумима и проглашењем разних „независности“ баш тих СФРЈ елемената на које су они разлијепили трејд марк „народноослободилачки покрети“!

  Том чињеницом и Срби са кокардом улазе у исту симетрију, јесу се исто борили, јесте им исто пропао концепт!

  Што би сад са ове временске дистанце ови први били привилегованији од других, а оба концепта су им уништена и то од стране политичких ментора са запада, да апсурд буде комплетан!
  Ако су једни(са кокардом) проглашени за издајнике, кога су они „издали“? И тада, као и сада? Југославије као предметног мотива борбе више нема, ни прве ни друге!

  Ето јуче је Уставни суд Србије укинуо изједначена права припадницима четничког покрета, тако да је и то дошло опет на наплату поново од оних истих којима су Срби са кокардом вјеровали.

 24. zulkedin, 23.05.2013. 07:37:58

  Veoma jednostavno.
  I jedni i drugi su bili antifasisti.
  A sto kaze Ramal lama,cinjenica da su danas antifasisti nepopularni,Srbe stavlja u nezavidan polozaj.
  Srbi su ostali(na bilo kojoj strani)odani antifasizmu i to je nas najveci danasnji grijeh.
  Sa druge strane svi oni koji su se borili na strani fasista(danasnja Hrvatska i nesrpski dio BH),danas uzivaju odredjene privilegije i to nije slucajno.

  Epilog svega je ponavljanje istorije i ponovni neizbjezni krah fasizma koji je(kako onaj propagator immortal kaze na drugom postu)“kognitivna disonanca“Evrope.
  Tada ce konacno Srbi pronaci sami sebe a bogami i vi treba da razmislite dok je jos vremena ‘dje pripadate dok nije kasno.

  Obadva pokreta,bez obzira na zrtve uzrokovane tadasnjim sljepilom Srba i neinformisanoscu pojedinih licnosti ce u buducnosti biti priznati i tretirani onako kako zasluzuju.Slobodarski,herojski i rodoljubni.

  Slava palim Srpskim borcima otadzbinskih ratova!

 25. jahac, 24.05.2013. 22:35:24

  Vidiš i danas je jedan vrlo važan dan za antifašiste.Danas je Dan mladosti ..
  Sretan ti rođendan druže Tito..
  A danas je i jedan važan dan za vas fašiste.
  Na današnji dan prije 18 godina fašisti su ubili 71 dijete na kapiji..
  Smrt fažismu !!!

 26. jahac
  moro je neko jarane pomoc goloruk narod i bacat oruzje makar iz aviona,sta su trebali pustit da nas cetnici pokolju nenaoruzane kosto ste navikli,a zamisli da smo podjelili oruzje jna svima jednako…nebi ti bio jahac nego jahan…

 27. jahac
  moro je neko jarane pomoc goloruk narod i bacat oruzje makar iz aviona,sta su trebali pustit da nas cetnici pokolju nenaoruzane kosto ste navikli,a zamisli da smo podjelili oruzje jna svima jednako…nebi ti bio jahac nego jahan…

 28. bozojenjasvijenjasvi

  “zamisli da smo podjelili oruzje jna svima jednako…nebi ti bio jahac nego jahan..“

  Nemas potrebe objasnjavati,znamo mi vrlo dobro sta bi nam radili.Pamtimo 700 000 zrtava Jasenovca.

  zulkedin, 25.05.2013. 10:15:45
  Vidi ti to sa onima koji su izrezirali Markale i onima koji su pucali na svatove i ubili mladozenju i onima koji su uzrokovali smrt dvanaest beba na proljece 92 i sa onima koji su samovoljno proglasili nezavisnost,sa onima koji su urusili dom naroda BH,sa onima koji su formirali tzv.ArbH jos na proljece 1991,sa onima koji su napadali legitimnu JNA i sa onima koji su helikopterima izvukli Nasera Orica i unajmili Scorpione i tako redom……

 29. Bozojenjasvi, sta ima da zamisljamo sta bi bilo da se oruzje JNA dijelilo svima jednako. Nama je ostalo nesto vise oruzja, a vama nesto vise fabrika oruzja i municije te iste JNA koje i danas postoje.

  Zulkedine, zasto nas nazivas fasistima? Pa handzar divizija nije bila srpska nego muslimanska formacija. Tacnije formacija sastavljena od bosanskih fasista kako kazu Ameri u dokumentarnom filmu World War II Apocalipse (prikazivan na Nacionalnoj geografiji- ko ne vjeruje nek pogleda). Cak je bila i oznacena kao SS jedinica, tek toliko da se ne zaboravi posto znam da vam je jedna od najvecih zelja da se to nekako zataska, zaboravi, gurne pod tepih.

 30. zulkedin, 25.05.2013. 16:43:50
  Mozda tebi to tako zvuci ako pokusavas banalizovati stvari.
  Naravno,precutkujes ono sto tebi ne odgovara.
  Vi se morate suociti sa cinjenicama prije ili kasnije.
  Da je sve bilo onako kako vama pune glavu,(Srbi su bili naoruzani do zuba dok drugi nijesu imali nista,htjeli su kreirati veliku Srbiju,prvi su napali,srusili ustav,bili fasisti za vrijeme II svjetskog rata)…onda nebi falilo par miliona Srba preko Drine…sto fizickom likvidacijom,sto izgnanstvom…
  Ustase su vam isprale mozak za vrijeme II svjetskog rata a Titoizam poslije.
  Zaboravljate cinjenicu da je istocna Bosna imala i nekoliko rodoljubnih cetnickih brigada sastavljenih od Muslimanskog stanovnistva.
  Ti ljudi su dostojanstveno i karakterno su branili ono u sta su vjerovali da je otadzbinski front.
  I bio je ali je Hitlerova propaganda bila jaca,zatim Cercilova i Brozova,nakon kojih su cetnici izgubili kredibilitet.Fasiste i naciste trazite na pogresnoj adresi.

  http://www.bosnjackooko.com/index.php?option=com_content&view=article&id=424:muslimani-etnici-u-drugom-svjetskom-ratu-4&catid=40:the-community&Itemid=68

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *