Почиње конференција о шумарству у БиХ

САРАЈЕВО – Спољнотрговинска комора БиХ организује данас у Сарајеву конференцију о шумарству, на којој ће бити размотрена и процијењена тренутна ситуација и развој активности и пројеката на пољу шумарства, те управљања овим јавним ресурсом. Учесницима конференције биће презентован напредак и стање текућих и завршених пројеката, као што су Инвентура шума /СФИ/, Шумарски програм, реализација плана […]

уторак, март 22, 2011 / 07:00

САРАЈЕВО – Спољнотрговинска комора БиХ организује данас у Сарајеву конференцију о шумарству, на којој ће бити размотрена и процијењена тренутна ситуација и развој активности и пројеката на пољу шумарства, те управљања овим јавним ресурсом.

Учесницима конференције биће презентован напредак и стање текућих и завршених пројеката, као што су Инвентура шума /СФИ/, Шумарски програм, реализација плана активности на сертификацији шума, активности на спречавању илегалне сјече, те “Студија тржишта обловине у БиХ“ ФИРМА пројекта.

Једна од тема конференције биће и најзначајнији проблеми у сектору, као што су недостатак стратегије и политике шумарства, фрагментираност тржишта обловине, напредовање сертификације шума, образовање и легислатива у шумарству БиХ и друга акутна питања, саопштено је из Спољнотрговинске коморе БиХ.

Конференцији ће присуствовати представници надлежних државних, ентитетских и кантоналних институција, сектора шумарства у БиХ и представници међународних организација које подржавају овај сектор.

Почетак конференције планиран је у 9.00 часова у просторијама Спољнотрговинске коморе БиХ.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *