Побуњеници фарбају своја возила због распознавања

Либијски побуњеници офарбали су данас кровове својих возила у ружичасту боју како не би поново постали мете авиона НАТО-а, који су грешком убили петорицу њихових сабораца. У ваздушном удару јуче је нападнута побуњеничка колона тенкова која је напредовала ка нафнтој луци Бреги. Побуњеници су се потом повукли ка Аџдабији, која је главна тачка на путу […]

петак, април 8, 2011 / 21:31

Либијски побуњеници офарбали су данас кровове својих возила у ружичасту боју како не би поново постали мете авиона НАТО-а, који су грешком убили петорицу њихових сабораца.

У ваздушном удару јуче је нападнута побуњеничка колона тенкова која је напредовала ка нафнтој луци Бреги. Побуњеници су се потом повукли ка Аџдабији, која је главна тачка на путу ка упоришту устаника у Бенгазију.

НАТО, који контролише зону забране летова изнад Либије, данас је признао да су његови авиони одговорни за инцидент "пријатељске ватре", други ове седмице. Званичници су се извинили због грешке.

Побуњеници који се крећу из Аџдабије према фронту кажу да су офарбали своја возила у упадљиву боју како не би били поново бомбардовани.

Устаници су и данас љутито коментарисали инцидент, а када су Гадафијеве снаге испалиле гранате у послијеподневним сатима, брзо су се раштркали на западном прилазу Аџдабији.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *