Пенелопи Круз звијезда на Стази славних

Пенелопа Круз постала је у петак прва шпанска глумица која је добила звијезду на Стази славних у Холивуду, јавиле су свјетске агенције. Свечаном откривању звезде на Холивуд булевару су, поред осталих, присуствовали глумичин муж Хавијер Бардем и њен амерички колега Џони Деп. Пенелопа Круз и Деп су јунаци филма „Пирати са Кариба: На чудним плимама”, […]

субота, април 2, 2011 / 11:41

Пенелопа Круз постала је у петак прва шпанска глумица која је добила звијезду на Стази славних у Холивуду, јавиле су свјетске агенције.

Свечаном откривању звезде на Холивуд булевару су, поред осталих, присуствовали глумичин муж Хавијер Бардем и њен амерички колега Џони Деп. Пенелопа Круз и Деп су јунаци филма „Пирати са Кариба: На чудним плимама”, који у биоскопе стиже идућег мјесеца.

Глумица, која је популарност стекла улогом у филму „Шунка, шунка” Бигаса Луне из 1992, добила је 2.436. звезду на Стази славних, недалеко од Кодак театра, у којем је 2009. добила Оскара за епизодну улогу у филму „Љубав у Барселони” Вудија Алена.

„У каријери сам радила са неким од најталентованијих режисера у Шпанији, Европи о САД”, казала је глумица, која је у јануару родила сина.

Пенелопа Круз (36) је испричала и да је када је 1994. дошла у Лос Анђелес, на енглеском језику знала да каже само „Како сте?” и „Желим да радим са Џонијем Депом”. Нашалила се да сада зна како да каже: „Желим да поново радим са Џонијем Депом”.

Поред холивудске каријере, шпанска глумица остала је вјерна родној земљи – редовно сарађује са Педром Алмодоваром, с којим је снимила филмове „Живо месо”, „Све о мојој мајци”, „Врати се” и „Прекинути загрљаји”. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *