ПДП: Закон о борцима је дискриминаторски

Партија демократског прогреса /ПДП/ неће у Народној скупштини Републике Српске /РС/ подржати усвајање Нацрта закона о правима бораца, ратних војних инвалида и породица погинулих бораца у оном облику у којем је представљен на јавним расправама. Потпредсједник ПДП-а Драгиша Делић каже да је тај закон дискриминаторски за борачке категорије становништва и позвао руководство Борачке организације РС […]

петак, децембар 2, 2011 / 14:34

Партија демократског прогреса /ПДП/ неће у Народној скупштини Републике Српске /РС/ подржати усвајање Нацрта закона о правима бораца, ратних војних инвалида и породица погинулих бораца у оном облику у којем је представљен на јавним расправама.

Потпредсједник ПДП-а Драгиша Делић каже да је тај закон дискриминаторски за борачке категорије становништва и позвао руководство Борачке организације РС и других организација које се баве заштитом интереса борачке популације да се снажно томе одупру.

Делић је рекао на конференцији за новинаре да ПДП, између осталог, тражи да се тим законом дефинише да просјечна плата из предходне године буде основица за обрачун инвалиднина, да борачки додатак не буде лимитиран годинама старости корисника, да РС буде гарант исплата пензија и да се не изгуби гарантовани пензијски основ.

Он сматра да министар рада и борачко инвалидске заштите РС Петар Ђокић мора поднијети оставку уколико закон буде усвојен у садашњем облику.0 КОМЕНТАРА

  1. Sve sto trazi pdp je sasvim realno i korektno, pa zar da se smanjuje i ta mala primanja borcima dok Stanković, Dodik, Dzombić i ostala ergela da ubira i trosi citav drustveni proizvod, kupuje vile i kucerine, zivi kao Berluskoni, a oni koji su pravili i krvarili za RS sada krvare za zivotnu borbu oko egzistencije. Sramota. Puna podrska stavovima PDP, svaka cast.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *