Панасоник у наредне двије године отпушта 40 000 радинка

Јапански електронски гигант „Панасоник“ у наредне двије године отпустиће 40 000 људи у склопу покушаја да смањи трошкове и одржи корак са конкуренцијом из осталих азијских земаља, изјавио је данас неименовани извор. Нешто раније, јапански дневник "Никеи" објавио је да ће компанија, која запошљава око 380 000 људи, ове године имати више од 1,22 милијарди […]

четвртак, април 28, 2011 / 16:23

Јапански електронски гигант „Панасоник“ у наредне двије године отпустиће 40 000 људи у склопу покушаја да смањи трошкове и одржи корак са конкуренцијом из осталих азијских земаља, изјавио је данас неименовани извор.

Нешто раније, јапански дневник "Никеи" објавио је да ће компанија, која запошљава око 380 000 људи, ове године имати више од 1,22 милијарди трошкова повезаних са отпуштањем и реорганизацијом производних постројења.

"Панасоник", који раније није имао ривала, сада се суочава са све већом конкуренцијом, највише из Јужне Кореје и Кине.

Ова компанија покушаће да пажњу усмјери на пословање са еколошким и производима повезаним са енергентима, попут допуњивих батерија.

Портпарол "Панасоника" Тошихико Шибуја рекао је да вијест о отпуштању није објавила компанија и одбио је да други коментар. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *