Палма: Дачић и ја, ко Ћави и Меси

Странка Јединствена Србија Драгана Марковића ће и на следеће изборе изаћи у коалицији са Социјалистичком партијом Србије, а Партија уједињених пензионера Србије тек треба да одлучи да ли ће се прикључити. На данас одржаној сједници Главног одбора Јединствене Србије, на Копаонику, лидери ЈС Драган Марковић и Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић сложили су се да […]

субота, децембар 17, 2011 / 15:26

Странка Јединствена Србија Драгана Марковића ће и на следеће изборе изаћи у коалицији са Социјалистичком партијом Србије, а Партија уједињених пензионера Србије тек треба да одлучи да ли ће се прикључити.

На данас одржаној сједници Главног одбора Јединствене Србије, на Копаонику, лидери ЈС Драган Марковић и Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић сложили су се да заједно изађу на предстојеће изборе.

Умјесто предсједника ПУПС Јована Кркобабића на Главном одбору Јединствене Србије био је потпредсједник ПУПС и предсједник Извршног одбора Драги Видојевић који је новинарима рекао да ће одлуку о коалицији донијети средином јануара.

„У већини одбора ПУПС у Србији расположење је да се самостално изађе на изборе. Главни одбор ПУПС биће 21. децембра у Београду, али тада нећемо донети коначну одлуку”, рекао је Видојевић.

Драган Марковић је на сједници Главног одбора рекао да очекује да коалиција са социјалистицима у следећем сазиву Скупштине има 40 посланика.

Марковић је рекао и да су он и Дачић „незаобилазни у политици” и да су „као фудбалски тандем Лионел Меси и Ћави Ернандез”.

Дачић је рекао да коалиција коју предводи СПС жели да Србији „поврати национално јединство”.

„Ми не идемо на изборе да бисмо владали са ДС и СНС, него да бисмо победили и једне и друге. За нас нису приоритети ни ЕУ, ни Косово, једини интерес је Србија. Ми морамо да повратимо национално достојанство”, рекао је Дачић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *