Оштра Лука добија нови Дом здравља

БАЊАЛУКА- У Бањалуци је данас потписан споразум о реализацији Пројекта јачањa здравственог сектора у општини Оштра Лука којим је предвиђена реконструкција Дома здравља у овој локалној заједници у вриједности 71.886 КМ. Споразум су потписали министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ранко Шкрбић, директор Фонда здравственог осигурања РС Горан Кљајчин, начелник општине Оштра Лука Дрена […]

четвртак, април 21, 2011 / 17:38

БАЊАЛУКА- У Бањалуци је данас потписан споразум о реализацији Пројекта јачањa здравственог сектора у општини Оштра Лука којим је предвиђена реконструкција Дома здравља у овој локалној заједници у вриједности 71.886 КМ.

Споразум су потписали министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ранко Шкрбић, директор Фонда здравственог осигурања РС Горан Кљајчин, начелник општине Оштра Лука Дрена Куриџа и директор Дома здравља Оштра Лука Лука Мацура.

Шкрбић је рекао да ће након завршетка реконструкције ресорно министарство помоћи потпуно опремање амбуланти породичне медицине.

"Ово је 35. дом здравља који смо радили посредством пројеката које је подржала Влада РС, остало је још 18 домова здравља који ће до краја године потписати овај споразум што значи да ћемо до 2014. године имати заокружен читав концепт породичне медицине, укључујући све реконструкције, опремање и едукације", изјавио је Шкрбић новинарима у Бањалуци након потписивања споразума.

Према његовим ријечима, ових дана се ради на изради нове десетогодишње стратегије развоја породичне медицине којим су предвиђени додатни сервиси и унапређење концепта примарне здравствене заштите.

Начелник општине Оштра Лука Дрена Куриџа истакла је да ће наредних дана бити расписан тендер за избор најповољнијег извођача радова на реконструкцији Дома здравља "Свети Сава" у Оштрој Луци.

Она је нагласила да је овај дом здравља и до сада радио у доста добрим условима, али ће ново проширење и реконструкција значити додатни квалитет у здравственој заштити за грађане општине.

Куриџа је затражила помоћ ресорног министарства у опремању теренских амбулатни на подручју општине.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *