Оштетили жељезнице за више од 2 милиона КМ

Добојска полиција поднијела је извјештај о почињеном кривичном дјелу против два радника Жељезница Републике Српске због сумње да су ово јавно предузеће оштетили за 2.816.395 КМ. Портпарол Центра јавне безбједности Добој Љерка Станимировић рекла је Срни да се штетан, милионски уговор односи на тиристоризацију шест локомотива, а потписан је 2006. године са чешким предузећем "Он-трек". […]

уторак, мај 3, 2011 / 13:13

Добојска полиција поднијела је извјештај о почињеном кривичном дјелу против два радника Жељезница Републике Српске због сумње да су ово јавно предузеће оштетили за 2.816.395 КМ.

Портпарол Центра јавне безбједности Добој Љерка Станимировић рекла је Срни да се штетан, милионски уговор односи на тиристоризацију шест локомотива, а потписан је 2006. године са чешким предузећем "Он-трек".

"За првопријављено одговорно лице постоји основана сумња да је у јануару 2006. године несавјесно поступило приликом давања препоруке генералном директору", навела је Станимировићева.

Другопријављени је, као одговорно лице, у мају 2006. године потписом одобрио и печатом овјерио авансну фактуру за предузеће "Он-трек" из Чешке ради прибављања имовинске користи.

Због неизвршених услуга чешког предузећа "Он-трек" Жељезнице су раскинуле уговор са овом фирмом у фебруару ове године, а за исплаћени аванс од 2.816.395 КМ наступила је материјална штета за предузеће ЖРС из Добоја. 0 КОМЕНТАРА

  1. Већ сам помислио да директор има неке везе с тим..хух…сад ми је лакнуло, лоше су га савјетовали, а неки је чак и платио без његовог знања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *