Окончавање агоније у Урбанистичком заводу РС?

БАЊА ЛУКА – У Окружном привредном суду Бањалука данас је одржано ново рочиште о покретњу стечајног поступка у Урбанистичком заводу Републике Српске, након којег би кончано требала да буде позната судбина овог предузећа. Предсједник Синдикалне организације Урбанистичког завода РС Живана Гојић изјавила је да очекује да ће Суд у наредна три дана донијети рјешење којим […]

понедељак, април 18, 2011 / 17:45

БАЊА ЛУКА – У Окружном привредном суду Бањалука данас је одржано ново рочиште о покретњу стечајног поступка у Урбанистичком заводу Републике Српске, након којег би кончано требала да буде позната судбина овог предузећа.

Предсједник Синдикалне организације Урбанистичког завода РС Живана Гојић изјавила је да очекује да ће Суд у наредна три дана донијети рјешење којим ће бити окончана дугогодишња агонија у овом предузећу и отворена нова фаза у раду ове установе.

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију РС Сребренка Голић укинула је прошле седмице Урбанистичком заводу РС лиценцу о испуњавању услова за израду просторних, урбанистичких и регулационих планова и урбанистичких пројеката, као и лиценцу за израду техничке документације за објекте високоградње – архитектонска, машинска конструктивна и електро-фаза.

Голићева је тада рекла новинарима да је та рјешења донијела након што су инспекцијски органи утврдили да Завод не испуњава услове за ове лиценце.

Већински власник Урбанистичког завода РС је бањалучки бизнисмен Јово Видовић. Пореска управа РС поднијела је раније Окружном тужилаштву у Бањој Луци четири извјештаја против пет директора и власника Урбанистичког завода због сумње да су злоупотријебили овлаштења и службени положај.

Након што је Окружни привредни суд Бања Лука 16. септембра прошле године донио одлуку о покретању стечајног поступка у Урбанистичком заводу, почетком новембра стечај је поништен, јер је Виши привредни суд Бања Лука прихватио жалбу овог предузећа на одлуку о покретању стечаја.

Директор Завода Горан Вајкић уручио је 21. марта отказе 21 раднику, уз образложење да су технолошки вишак и да су неквалификовани за рад у овој институцији. За остале раднике воде се судски поступци по основу радних спорова.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *