Обука здравствених радника – квалитетнији рад хитне помоћи

БАЊА ЛУКА – У 15 мањих општина Републике Српске биће реализован пројекат унапређења пружања хитне медицинске помоћи, у оквиру којег ће љекари, медицинске сестре, техничари и возачи проћи теоријску и практичну обуку. За реализацију пројекта Фонд здравственог осигурања РС издвојио је 200.000 КМ, а у настојању да сваком становнику РС буде доступан исти обим, садржај […]

среда, април 20, 2011 / 13:05

БАЊА ЛУКА – У 15 мањих општина Републике Српске биће реализован пројекат унапређења пружања хитне медицинске помоћи, у оквиру којег ће љекари, медицинске сестре, техничари и возачи проћи теоријску и практичну обуку.

За реализацију пројекта Фонд здравственог осигурања РС издвојио је 200.000 КМ, а у настојању да сваком становнику РС буде доступан исти обим, садржај и квалитет здравствене заштите.

Циљ обуке је да се побољшањем квалитета и проширењем спектра услуга служби хитне медицинске помоћи допринесе смањењу морталитета критично обољелих и витално угрожених пацијената.

Теоријску и практичну обуку, уз кориштење најсавременије опреме, проводе тимови Службе хитне медицинске помоћи из Бањe Луке, на челу са докторком Надом Бањац, која је и менаџер пројекта.

Обука љекара, медицинских сестара, техничара и возача најприје ће се обављати у домовима здравља у Оштрој Луци, Крупи на Уни, Рудом, Устипрачи и Чајничу, а потом и у Источном Дрвару, Дринићу, Пелагићеву, Доњим Жабарима, Хан Пијеску, Трнову, Шековићима, Љубињу, Берковићима и Калиновику, саопштено је из Фонда.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *