Објесио се Гери Спид, селектор репрезетавције Велса

Некадашњи прослављени фудбалер неколико енглеских клубова и актуелни селектор велшке репрезентације Гери Спид пронађен је мртав у свом дому у граду Честеру.Полиција је саопштила да нема никаквих сумњивих околности у вези са смрћу 42-годишњег селектора Велса који се објесио на свој рођендан. Гери Спид је почео фудбалску каријеру 1988. године у Лидсу за који је […]

недеља, новембар 27, 2011 / 18:42

Некадашњи прослављени фудбалер неколико енглеских клубова и актуелни селектор велшке репрезентације Гери Спид пронађен је мртав у свом дому у граду Честеру.Полиција је саопштила да нема никаквих сумњивих околности у вези са смрћу 42-годишњег селектора Велса који се објесио на свој рођендан.

Гери Спид је почео фудбалску каријеру 1988. године у Лидсу за који је за осам сезона. Након одласка из клуба из Јоркшира играо је за Евертон (96-98), да би најбоље партије као играч пружао у Њукаслу (98-04). Играо је још за Болтон и Шефилд јунајтед у коме је 2010. године окончао каријери и почео да ради као менаџер.

У јуну исте године преузео је реперезентацију Велса са којом је на десет утакмица имао по пет побједа и пораза.

Важио је за великог професиналца и универзалног играча, а са преко 700 наступа дуго је био рекордер у Премијер лиги све док га није надмашио Дејвид Џејмс.

Један од првих комшија покојног Герија Спида био је фудбалер Манчестер јунајтеда Мајкл Овен.

– Не могу да вјерујем шта се догодило. Прије неки дан смо се баш срели и махнули један другом кад смо водили дјецу у школу. Потпуно сам занијемио – рекао је Овен.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *