Обама у Бразилу почео турнеју по Латинској Америци

Амерички предсједник Барак Обама стигао је данас у Бразил, гдје ће започети петодневну латиноамеричку турнеју посвећену јачању економских веза између САД и Латинске Америке, са циљем отварања нових тржишта и радних мјеста. Он ће у Бразилу разговарати са предсједницом Дилмом Русеф и они ће после тог састанка одржати конференцију за новинаре, а Обама ће имати […]

субота, март 19, 2011 / 17:34

Амерички предсједник Барак Обама стигао је данас у Бразил, гдје ће започети петодневну латиноамеричку турнеју посвећену јачању економских веза између САД и Латинске Америке, са циљем отварања нових тржишта и радних мјеста.

Он ће у Бразилу разговарати са предсједницом Дилмом Русеф и они ће после тог састанка одржати конференцију за новинаре, а Обама ће имати и сусрет са бразилским бизнисменима.

Предсједник Обама намјерава да у Бразилу у први план истакне задивљујући економски напредак у тој земљи, захваљујући коме су се милиони људи издигли из сиромаштва, а држава стекла нови утицај у свијету, пренио је АФП.

После Бразила, Обама у понедељак путује у Чиле, гдје ће разговарати са предсједником Себастијаном Пињером и одржати говор у коме ће, првенствено, указати на „ прелазак из ауторитарне биједе у (Чилеу) у све просперитетнију демократију као примјер блискоисточним државама које се управо ослобађају репресије”.

Амерички предсједник ће на крају турнеје посјетити Салвадор, са намјером да покаже „како Вашингтон може да остави без политичког кисеоника регионалне непријатеље попут предсједника Венецуеле Уга Чавеса”, навео је АФП. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *