Обама: Холбрук је имао визију

Пресједник САД Барак Обама изјавио је да је покојни амбасадор те земље Ричард Холбрук био изванредан дипломата с јасном визијом мјеста које Америка заузима у свијету. Холбрук је „служио својој земљи до посљедњег тренутка”, рекао је Обама на комеморацији у Кенедијевом центру у Вашингтону којој су присуствовали највиши амерички званичници и свјетски лидери. Ричард Холбрук, […]

субота, јануар 15, 2011 / 08:07

Пресједник САД Барак Обама изјавио је да је покојни амбасадор те земље Ричард Холбрук био изванредан дипломата с јасном визијом мјеста које Америка заузима у свијету.

Холбрук је „служио својој земљи до посљедњег тренутка”, рекао је Обама на комеморацији у Кенедијевом центру у Вашингтону којој су присуствовали највиши амерички званичници и свјетски лидери.

Ричард Холбрук, који је у децембру послије операције на срцу преминуо у 69. години, био је Обамин специјални изасланик за Пакистан и Авганистан.

Он ће остати упамћен као архитекта мировног плана којим је у америчком граду Дејтону окончао рат у БиХ.

Обама је данас рекао да је Холбрук радио како би обезбједио опстанак и успјех слободе.

Предсједник САД такође је најавио да ће бити установљена годишња награда „Ричард Холбрук” за изузетност у америчкој дипломатији.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *