О. Тадић: Политичари да усмјере своје активности у привредни развој

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Огњен Тадић данас је у разговору са новоименованим амбасадором Јапана у БиХ Хидеом Јамазакијем рекао да развој економије и привлачење страних инвеститора морају бити главне теме о којима ће разговарати политичари у БиХ како би ова земља могла напредовати. "Због тога их позивам да престану да причају о промјени […]

уторак, новембар 8, 2011 / 12:54

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Огњен Тадић данас је у разговору са новоименованим амбасадором Јапана у БиХ Хидеом Јамазакијем рекао да развој економије и привлачење страних инвеститора морају бити главне теме о којима ће разговарати политичари у БиХ како би ова земља могла напредовати.

"Због тога их позивам да престану да причају о промјени Устава и у фокус својих активности ставе привредни развој, запошљавање и стварање услова за бољи стандард", истакао је Тадић.

Разговарајући о интересу Јапана за земље Балкана, саговорници су се сагласили да, упркос географској удаљености, постоји много начина за приближавање двије земље, а један од њих је и квалитетна промоција БиХ, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

Као један од начина интезивнијег повезивања наведена је и јача сарадња универзитета, нарочито у области техничких наука, те контунирана размјена студената.

Саговорници су изразили увјерење да ће јапанске компаније наћи интерес за снажнија улагања у Републици Српској и Федерацији БиХ како би, паралелно са тежњом ка ЕУ, односи БиХ и Јапана били на завидном нивоу.

Према Тадићевим ријечима, Парламентарна скупштина БиХ је спремна да позитивно одговори на приједлоге интезивирања парламентарне дипломатије која би допринијела свеукупним односима БиХ и Јапана.

 0 КОМЕНТАРА

  1. Svi su izgledi da političarima nije u interesu razvoj privrede i bolji život ovoga naroda. Da državu vode nepismeni ljudi bilo bi nam bolje. Političari su i nesposobni, što je manje zlo za nas, i što je najgore oni su nedobronamjerno-remetilačko- uništavajući faktor kako u BiH, tako i u RS.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *