Нови Пазар добио други факултет исламских студија

У Новом Пазару је данас, у организацији Исламске заједнице Србије, свечано отворено одељење Факултета за исламске студије који ће похађати 60 студената.  Отварању тог одјељења присуствовали су реис ул улема Исламске заједнице Србије Адем Зилкић, његов замјеник и србијански муфтија Мухамед Јусуфспахић, као и муфтија санџачки Хасиб Суљевић. Сједиште Факултета за исламске студије је у […]

субота, март 19, 2011 / 17:10

У Новом Пазару је данас, у организацији Исламске заједнице Србије, свечано отворено одељење Факултета за исламске студије који ће похађати 60 студената.

 Отварању тог одјељења присуствовали су реис ул улема Исламске заједнице Србије Адем Зилкић, његов замјеник и србијански муфтија Мухамед Јусуфспахић, као и муфтија санџачки Хасиб Суљевић.

Сједиште Факултета за исламске студије је у Београду, а ректор је професор др Мехмед Бецовић.

Реис ул лема Зилкић је поздрављајући отварање одјељења у Новом Пазару критиковао власти у Београду због одуговлачења процеса враћања вакуфске имовине Исламској заједници Србије којој је, како је подсјетио, признат континуитет традиционалне исламске заједнице.

Он је подсјетио да се јуче навршила и седма годишњица од паљења џамија у Београду и Нишу, а да кривци за то недјело још нису приведени правди.

У Новом Пазару постоји Факултет за исламске студије при мешихату Исламске заједнице у Србији којом руководи главни муфтија Муамер Зукорлић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *