Нова сједница бх парламента за десет дана?

Колегијум Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ одлучио је да сједница овог дома данас неће бити настављена, него када се за то буду стекли услови, изјавио је посланик СНСД-а Лазар Продановић. Продановић је навео да је један од предложених закључака Колегијума да оба данашња приједлога измјена и допуна Закона о матичном броју грађана буду упућена Савјету […]

петак, јун 7, 2013 / 08:25

Колегијум Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ одлучио је да сједница овог дома данас неће бити настављена, него када се за то буду стекли услови, изјавио је посланик СНСД-а Лазар Продановић.

Продановић је навео да је један од предложених закључака Колегијума да оба данашња приједлога измјена и допуна Закона о матичном броју грађана буду упућена Савјету министара БиХ који би се о њима одредио до 15. јуна, а да би, уколико би био постигнут консензус у Савјету министара БиХ о овом питању, сједница Представничког дома могла да буде настављена 17. јуна.

Он је поновио да Република Српска никад неће пристати на рјешења која би подразумијевала да регистрациона подручја не поштују уставну структуру БиХ.

Лидер СДП-а БиХ Златко Лагумџија затражио је данас од предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ Дениса Бећировића да настави сједницу овог дома, а да јавност обавијести да су они, који нису ушли у салу, самовољно напустили сједницу.

Међутим, Бећировић је Лагумџији одговорио да неће наставити сједницу ни по цијену да га смијени.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *